Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι πολίτες τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά είναι γεμάτα, η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι μεγάλη, ενώ δυσκολίες παρατηρούνται και στην Αττική Οδό. Άλλωστε, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός αναμένεται ότι θα είναι καλοκαιρινός.

Για τον λόγο αυτό, ακόμη και οι εντός Αττικής προορισμοί φαίνεται ότι θα έχουν την τιμητική τους.

Έξοδος για τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με πληρότητα 100% αποπλέουν τα πλοία
Με πληρότητα 100% αποπλέουν τα πλοία από τον Πειραιά για κοντινούς προορισμούς, όπως η Αίγινα, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Μάλιστα, έχουν «κοπεί» ήδη 15.000 εισιτήρια, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως περισσότεροι από 30.000 συμπολίτες μας θα ταξιδέψουν με πλοία τις επόμενες ώρες.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 62 δρομολόγια, 40 για Αργοσαρωνικό και 21 προς τα υπόλοιπα νησιά. Μάλιστα, συνιστάται σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο να ξεκινήσουν νωρίτερα, για να βρεθούν εγκαίρως στο λιμάνι.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μεγάλη η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Στην Αττική Οδό παρατηρούνται καθυστερήσεις 25-30 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από κόμβο Ανθούσας έως κόμβο Μεταμόρφωσης. Στην Περιφερειακή Υμηττού οι καθυστερήσεις ήταν της τάξης των 15′-20′ από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Μεταμόρφωσης, ενώ 10′-15′ ήταν στην έξοδο για Μαρκόπουλο.

Όσο για τις δύο εθνικές οδούς, ακόμη και αργά το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου χαμηλές ταχύτητες παρατηρούνταν τόσο στην Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, μετά τις 19:00 καθυστερήσεις υπήρχαν στην έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι την Περιφερειακή Αιγάλεω, αλλά και στην έξοδο της Αθηνών-Λαμίας, από την Πέτρου Ράλλη μέχρι και την Αχαρνών.

 

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Έξοδος με αυξημένα μέτρα
Η Τροχαία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν, ανακοίνωσε μια σειρά από αυξημένα μέτρα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους-ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ.).
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

iefimerida.gr

Advertisements