Πριν περίπου ένα μήνα, η Οργάνωση Μελών Σύρου μαζί με όλους τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σύρου για να διαπιστώσουν τα προβλήματα και να συζητήσουν με τους ιατρούς και τους εργαζομένους το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Οι υποψήφιοι Νίκος Συρμαλένιος, Ειρήνη Βλαστάρη, Θαλλελαία Καραμολέγκου, Γιώργος Μαραγκός και Μαρία Χανιώτη συναντήθηκαν διαδοχικά με τους εκπροσώπους των γιατρών Γιάννη Γαβριήλ και Γιάννη Χατζηγεωργίου και αμέσως μετά με το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Καλογεράκη.
Στις συναντήσεις τονίστηκε για μια ακόμα φορά η πορεία απαξίωσης του νοσοκομείου, που παρά τις κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες, τα συνεχή υπομνήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η υποστελέχωση παραμένει κι οξύνεται με τις συνταξιοδοτήσεις των γιατρών, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ενώ η διοικητική υπηρεσία έχει καταρρεύσει.
Δυστυχώς μέσα σε αυτό το μήνα τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο.
Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου σε ανακοίνωση της κατήγγειλε την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εμπλεκομένους θεσμικούς παράγοντες, Διοικητή, Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα, οι οποίοι προβαίνουν σε αντιποίηση της αρχής της ειδικότητας των ιατρών στην προσπάθεια τους να αποκρύψουν ο τι στο χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Σύρου λόγω ασθενειών και υποστελέχωσης δεν υπάρχει κανένας ιατρός με την ειδικότητα της χειρουργικής για να παρέχει έστω τις επείγουσες χειρουργικές υπηρεσίες υγείας.
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου κύριος Νικόλαος Ρούσας εξέδωσε απόφαση, με την οποία ο γυναικολόγος, ο ορθοπεδικός, ο ουρολόγος θα εφημερεύουν ως” γενικοί χειρουργοί “μέχρι 30 Ιουνίου 2023.
Οι ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων και τις ελάχιστες των προϋποθέσεων για την δυνατότητα λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου.
Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα επείγοντα του Νοσοκομείου Σύρου έδωσαν την παρουσία τους, τα θανατηφόρα τροχαία, ο ειλεός, οι πολυτραυματισμοί ,ο πνευμοθώρακας και πλείστα άλλα, τα οποία απαιτούν την παρουσία του γενικού χειρουργού.
Παράλληλα ο παθολόγος Γιάννης Χατζηγεωργίου κάνοντας λόγο για πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Σύρου, με επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου από τις 14 Ιουνίου, έκανε γνωστούς του λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε : “Πλέον η ανοχή μου είναι ενοχή.”
Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση που έχει οδηγήσει η Ν.Δ. το νοσοκομείο της Σύρου, ανέμεναν αυτές τις εξελίξεις και πάλευαν να τις αποτρέψουν.
Δυστυχώς το ποσοστό που έλαβε στις πρώτες εκλογές στις 21 Μάϊου, την έκανε να αποθρασυνθεί, καθώς θεώρησε το ποσοστό αυτό σαν επιβράβευση της πολιτικής της. Μιας πολιτικής που είναι υποχρέωσή μας να ανατραπεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Όλες και όλοι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη στην κάλπη, ανατρέποντας αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Δεν πρόκειται μόνο για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια , πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή.

Advertisements