Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 μία νέα δρομολογιακή γραμμή.
Το “CAT I” της Magic Sea FERRIES θα συνδέσει το λιμάνι του Λαυρίου με την Κέα, την Κύθνο, την Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο.
Είναι μία νέα γραμμή που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς προσφέρει μία επιπλέον δυνατότητα στο ταξίδι για τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων.
Επιπλέον, επαναφέρει τη σύνδεση των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων με την Κέα, η οποία σταμάτησε πριν από περίπου πενήντα χρόνια.
Τα τελευταία πλοία που σύνδεσαν την Κέα και την Σίφνο ήταν το «Κάλυμνος» και το «Κατερίνα».
Το δρομολόγιο του “CAT I” είχε πραγματοποιηθεί ξανά το 2006 από το «ΜΥΡΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ» σε κάλυψη έκτακτων συγκοινωνιακών αναγκών.

Το “CAT I” είναι ένα ταχύπλοο με ιστορία στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Με το όνομα αυτό ταξίδεψε πέρισυ από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου για τα νησιά των Βόρειων Σποράδων.
Παλaιότερα έχει ταξιδέψει με τα σινιάλα της ΝΕΛ σε γραμμές από τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη για τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, καθώς και από το λιμάνι του Λαυρίου για Ψαρά-Μεστά Χίου.
Το 2006 επρόκειτο να ταξιδέψει με το όνομα «ΑΛΚΥΟΝΗ» από το λιμάνι της Ραφήνας για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, αλλά τα δρομολόγια αυτά δεν έγιναν ποτέ, ακθώς το πλοίο βρέθηκε να ταξιδεύει από την Βηρυττό για την Κύπρο (Λάρνακα) στην φλεγόμενη και τότε Μέση Ανατολή.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε την πρώτη επίσημη(είχε έρθει και προχθές κενό επιβατών) άφιξη του στη Σίφνο και την εκφόρτωση επιβατών και οχημάτων:

Το πλοίο είναι πολύ καλό και ευχόμαστε να μακροημερεύσει στην νέα του γραμμή.
Κάθε νέα επιλογή είναι σημαντική για τον ταξιδιώτη.
Και η σύνδεση με την Κέα και το Λαύριο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλά ταξίδια στο “CAT I” και το πλήρωμά του.
Καλή επιτυχία στην εταιρεία του που έχει ξεκινήσει και ένα ακόμα πλοίο στον Σαρωνικό.

Και κάποιες φωτογραφίες:

Advertisements