ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Σύρος, 05/05/2017
Αριθ. Πρωτ.: 322
ΘEMA: «Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες»
Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Χατζημάρκου, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, συζήτησε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το Δεκέμβριο του 2016, με την πραγματοποιηθείσα αλλαγή των δρομολογίων των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ των νησιών.
Τα προβλήματα σας είχαν παρουσιάσει και οι Δήμαρχοι των Δυτικών Κυκλάδων σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση, ενώ παράλληλα σας έχουν σταλεί και αντίστοιχες επιστολές και από άλλους δήμους.
Το πρόβλημα εστιάζεται κύρια στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, όπου τα νέα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, και ειδικότερα αυτή, της επικοινωνίας τους με την Σύρο, έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είχατε τονίσει στην αντιπροσωπεία των Δημάρχων ότι θα προβείτε σε αλλαγή των δρομολογίων, μετά και από συνεννόηση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει ενόψει του καλοκαιριού να επισπευσθεί και θέση μας είναι ότι ο προγραμματισμός των δρομολογίων θα πρέπει να έχει ως κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών της περιφέρειάς μας, το συντομότερο χρονικό διάστημα με ασφαλή και αξιόπλοα επιβατηγά πλοία.
Προσδοκώντας στην ενημέρωσή μας για τις ενέργειες σας, επί του προαναφερομένου θέματος σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.
Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Δήμαρχος Ρόδου
Advertisements