Η κατάσταση στην Μήλο ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί. Δηλώσεις εκατέρωθεν για το θέμα του νερού. Δεν ξέρουμε Ποιος έχει δίκιο .Η λογική λέει πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Και το σίγουρο είναι πως ο μόνος χαμένος από αυτή την αντιπαράθεση είναι η Μήλος η οποία φέτος έχει την μεγαλύτερη άνοδο τουρισμού στην ιστορία της.
Όπως και να έχει η Μήλος είναι ένα πανέμορφο νησί με πολλές και ιδιαίτερου κάλλους παραλίες αλλα και φιλόξενους κατοικους που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς.Ελπιζουμε και ευχόμαστε σύντομα  να βρεθεί λύση .Εξαλλου και την Σίφνο την “συμφέρει “να πηγαίνει καλά η Μήλος μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών της Μήλου περνάει και από Σίφνο. 
Διαβάστε σήμερα και μια πιο συνεσταλμενη άποψη και δήλωση από όσες έχουμε δει μέχρι στιγμής. Την βρήκαμε στο www.miloslife.gr





Δήλωση του κ, Νίκου Α. Μάλλη Δημοτικού Σύμβουλου Μήλου για τα καυτά θέματα του νησιού
Απάντηση στα δυο σημαντικά θέματα Ν. ΜΑΛΛΗΣ, Δημοτικος σύμβουλος και ΜΗΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ   Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω και να πω τις απόψεις μου, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στα δύο σημαντικά θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στην αίθουσαν του Δημοτικού Συμβουλίου που θύμιζε πεδίο μάχης, γιατί κάποιοι ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ το είχαν εκ των προτέρων οργανώσει να γίνει έτσι, και επειδή δεν είμαι συνηθισμένος να συζητώ τόσο σημαντικά θέματα σε τέτοιο κλίμα, αποχώρησα. ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ είναι αυτοί που προβάλλουν υπερβολικά, κάποτε και με υποκρισία, τον πατριωτισμό τους προκειμένου να επιτύχουν κάποιους στόχους. Άραγε ποιους ? Πάντως, πολλούς από αυτούς θα τους δείτε στα ψηφοδέλτια των επόμενων δημοτικών εκλογών. Αισθάνομαι την υποχρέωση να πώ ότι, ναι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ έχουν δίκιο, γιατί δεν έχουν νερό και μου ανανολογεί και μένα ένα μέρος της ευθύνης. Δεν χαίρομαι όμως που αυτοί οι ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ προσπάθησαν και προσπαθούν να δυσφημήσουν το νησί μας, το οποίο δεν έγινε τυχαία ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς. Η Μήλος δεν διατρέχει κίνδυνο από τους ΝΤΑΝΤΑΛΙΚΟΥΣ ιούς και από τις «σκόνες» που βρίσκονται στο έδαφός της, αλλά διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από αυτούς τους ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (μερικοί δεν είναι καν Μηλιοί).  Πρέπει εμείς που είμαστε Μηλιοί και αγαπάμε τον τόπο μας, να τους απομονώσουμε εντελώς, κάτι που ήδη φάνηκε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ήταν σχεδόν απομονωμένοι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΚΑ Ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν επαρκεί ΠΛΗΡΩΣ για τους 2-3 καλοκαιρινούς μήνες. Επομένως ΝΑΙ, μέρος των λυμάτων πηγαίνει στη Ντανταλιά. ΄Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΤΑΝΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ.
Δημοσίευμα Λίμνη κοντά στον βιολογικό καθαρισμό τα λύματα. ΛΑΘΟΣ. Ο ΒΙΟΚΑ παράγει ημερησίως 450 κυβικά νερό, το οποίο διοχετεύεται στη Ντανταλιά και μερικές φορές στο κατάβρεγμα δρόμων. Δεν υπάρχει άδεια διάθεσης του νερού στη θάλασσα.     Δημοσίευμα Καταστράφηκε ο ΒΙΟΚΑ όταν πέρασε στα χέρια του Δήμου. ΛΑΘΟΣ. Επισκευάστηκε, αυξήθηκε η ικανότητά του σε σχέση με αυτήν που είχε στην αρχή της λειτουργίας του και εδώ πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην IMERYS και τους διοικούντες που διέθεσε σημαντικά ποσά για την επισκευή του και όχι να δημοσιεύουμε φωτογραφίες ότι προκαλεί περιβαλλοντική καταστροφή και να τους αποκαλούμε «φονιάδες» και «δολοφόνους», διότι εάν δεν υπήρχαν οι «φονιάδες» σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε αυτός ο ΒΙΟΚΑ που υπάρχει.    Για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ έχει γίνει αυτοματοποίηση της λειτουργίας του και μπορούμε να επιβλέπουμε και φυσικά να επεμβαίνουμε στην λειτουργία του από όπου και αν βρισκόμαστε. ΄Υδρευση ΝΑΙ μερικοί πολίτες ταλαιπωρούνται ή τους ταλαιπωρούμε με την έλλειψη νερού και έχουν απόλυτο δίκιο. Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι του Δήμου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατόν. Δυστυχώς δεν είχαμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλαμε. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. Η ραγδαία αύξηση του τουρισμού δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και έχουμε έλλειψη 1000κυβικών ημερησίως. Προσπαθούμε μέσω γεωτρήσεων να καλύψουμε τα 500 κυβικά ημερησίως, χωρίς να λύνεται ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Δημοσίευμα 18/7/2017 Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συμβάλλει άμεσα στην κάλυψη των αναγκών της Μήλου για νερό με αποστολή πλοίου στις 26/7. Το πλοίο χάθηκε. Ενας μηλιός ποιητής γράφει ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΛΥΨΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΥΣΕΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΟΧΙ προσωπικά εγώ δεν θα φιλήσω εκεί που έχω φτύσει διότι ολοι μας εχουμε αξιοπρέπεια. Όπως καταλαβαίνετε όλοι μας δουλεύουν. Με καραβάκια και φορητές γεννήτριες το κράτος και η ΑΙΟΛΙΚΗ να βάλουμε περισσοτερες δεξαμενές και θα γεμίζουν με την βροχή. Το θεμα λύνεται μονο με την αυξηση ικανότητας της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης, κάτι που δεν βλέπω να επιθυμει ο ιδιοκτήτης ή να βρούμε νέο πάροχο να μας προμηθεύει νερό. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα έστω και αργά. Σας ζητώ συγνώμη γιατί δεν στάθηκα ικανός να βοηθήσω στην λύση του προβλήματος. Όμως πρεπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι και να προχωρήσουμε. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. Δημοτικός σύμβουλος είμαι τώρα, θα παραμείνω όμως Μηλιός πολίτης με οικογένεια και ΠΑΙΔΙΑ που ζουν εδώ! Σας ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη σε ότι δεν μπόρεσα να βοηθήσω. 














Advertisements