Και η απειλή που γράφαμε έγινε πραγματικότητα δυστυχώς… Και τώρα, έχουμε τις εξελίξεις… Την περασμένη εβδομάδα, στη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους ακτοπλόους και με αφορμή την παρουσίαση της εταιρείας XRTC για την ακτοπλοΐα στη Ναυτιλιακή Λέσχη, έβγαλε στον αέρα την υποβόσκουσα αντιπαλότητα όσων εμπλέκονται με το ακτοπλοϊκό και δη το λιμάνι της Ραφήνας… Και όπως είχαμε σημειώσει τα αδέλφια Στεφάνου, ιδιοκτήτες της Golden Star Ferries είχαν ξεσπαθώσει τονίζοντας ότι

«τα ταχύπλοα πέταξαν στην άκρη τα συμβατικά και μαζεύουν την κρέμα του καλοκαιριού απορροφώντας την επιβατική κίνηση του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβρη… άντε γειά. Μην τα είδατε. Δεν ξέρω αν τον χειμώνα  θα κάνω δρομολόγια. Μπαίνω μέσα κάθε ημέρα 50.000 ευρώ. Φθάσαμε να κουβαλάμε μόλις 100 επιβάτες την ημέρα το καλοκαίρι. Θέλω τη βοήθεια του υπουργείου Ναυτιλίας και τα  ζητώ ταπεινά. Κάναμε μία επένδυση 32 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρω πλοίο-στολίδι. Δεν πήγα ούτε στα ναυπηγεία της Κίνας ούτε της Τουρκίας. Ήρθα στην πατρίδα μου και επένδυσα τα λεφτά αυτά. Δεν ζητάω έλεος αλλά τη νόμιμη υποστήριξη του κράτους. Σταματώ το πρωινό δρομολόγιο».
Μάλιστα, είχε τονίζει ότι την περασμένη Παρασκευή θα είχε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Και όπως μαθαίνουμε μέσα από την ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» οι αλλαγές είναι άμεσες και κλυδωνίζεται η γραμμή των βορείων Κυκλάδων με κερδισμένη κυρίως τη Τήνο… Και μεγάλη χαμένη η Ανδρος που από νησί του Σαββατοκύριακου γίνεται; Αλήθεια τι;  ενώ δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι τη χειμερινή περίοδο…
Τα νέα δεδομένα από χθες;
1.  Η εταιρεία Golden Star Ferries περικόπτει από σήμερα τα πρωινά δρομολόγια του Superferry στις 07:05 τις ημέρες Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη. Το πλοίο τις μέρες αυτές θα ξεκινά κανονικά μόνο το απογευματινό δρομολόγιο των 17:10.
2. Η εταιρεία Golden Star Ferries ανακοίνωσε μονομερώς την μείωση των εισιτηρίων των δύο Superferry για Τήνο και Μύκονο στα 20 ευρώ χθες το πρωί! Για Άνδρο παραμένει η τιμή στα 19! Για Άνδρο μειώνεται απλώς το εισιτήριο του αυτοκινήτου στα 40 ευρώ.
3. Μετά την ανακοίνωση αυτή η εταιρεία Fast Ferries ακολούθησε για πρώτη φορά εφέτος και αυτή. Έτσι το εισιτήριο για Τήνο και Μύκονο πέφτει στα 20 ευρώ. Για την Άνδρο κι εδώ παραμένει 19 ευρώ! Πέφτει και εδώ η τιμή του αυτοκινήτου στα 40 ευρώ!
Κι όπως τόνισε ο κος Στεφάνου στην ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» σχετικά με την απόφασή του «ζητά την κατανόηση των ανδριωτών για την κίνηση αυτή αλλά ο σκληρός ανταγωνισμός τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση για να περισώσει ότι μπορεί από τις τεράστιες ζημίες που υφίσταται»!
Και πλέον όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις των τριών εταιρειών της γραμμής…
ΠΗΓΗ:https://www.naxospress.gr/arthro/oikonomia/golden-star-ferries-ekopse-proino-dromologio

Advertisements