Ο ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ όπως  έχουμε ξαναπεί και θα συνεχίσουμε να λέμε Δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο. Ανήκει στην Σίφνο και σε όποιον της κάνει καλό είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Φυσικά ο καθένας μπορεί να σχολιάσει και να πει την άποψη του μέσα στα λογικά πλαίσια. Υβριστικά σχόλια ασφαλώς και θα διαγράφονται. Ας κάνουμε ένα πρόχειρο απολογισμό μέχρι στιγμής λοιπόν.

Η Σίφνος φέτος έχει αύξηση όπως έχουμε δει με επίσημα στοιχεία. Αυτό οφείλεται καταρχήν στα πλοία.Και ο παράδεισος να είσαι αν δεν έχεις πλοία δεν θα έχεις κόσμο. Κατά πρώτον Έχουμε παραπάνω από πέρυσι το HELLENIC HIGH SPEED  και αντικαταστησαμε τον ΚΑΛΒΟ με τον ΣΟΛΩΜΟ. Τα JET πηγαινοέρχονται γεμάτα και μας ενώνουν με όλες τις Κυκλάδες,το ΡΑΝΕΡ σταθερή αξία, ο ΚΟΡΑΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ κάνουν κι αυτά καλή δουλειά από το πόστο του το καθένα.
Το νησί είναι πεντακάθαρο. Αυτό οφείλεται στους μερακλήδες κατοίκους αλλά και στους ανθρώπους που καθαρίζουν αλλά και στον Δήμο.
Τα μαγαζιά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία προσφέρουν καλές υπηρεσίες.
Οι κάτοικοι είναι οι πιο φιλόξενοι των Κυκλάδων,τουλάχιστον αυτό ακούμε από τους επισκέπτες. Δεν είναι τυχαίο που ο Αρτεμωνας Εκτός απο πανέμορφο χωριό είναι και το πιο φιλόξενο. Μια βόλτα θα σας πείσει.
Όλα τα παραπάνω βέβαια στην συντριπτική πλειοψηφία. Μια μικρή μειοψηφία υπάρχει παντού και πάντα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών(Η Σίφνος έχει ποιοτικό τουρισμό) φεύγει ενθουσιασμένη και φυσικα θα ξανάρθει.
Η μεγάλη πλειοψηφία λοιπόν που μας ενδιαφέρει θα αποδεικνύει ότι είμαστε και φιλόξενοι και δεν δυσφημουμε το νησί. Δεν θα αλλάξουμε την ιστορία και την φημη της Σίφνου ως το πιο φιλόξενο νησί.
Η παραπάνω εικόνα μιλάει από μόνη της.
Η Σίφνος φέτος θα έχει κόσμο μέχρι τον Οκτώβριο.
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΟ

Advertisements

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Σίφνος παρέχει εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες και σε πολύ λογικές τιμές. Τρία αδύνατα σημεία που εντοπίσαμε στις διακοπές μας:

  α) Το παράνομο παρκάρισμα, ειδικά στη στροφή του Αρτεμώνα και στην έξοδο της Απολλωνίας προς τις παραλίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κυρίως τον Αύγουστο που κυκλοφορούν πολλοί οδηγοί που δεν γνωρίζουν τους δρόμους. Επίσης κυκλοφορουν πολλοί πεζοί με παιδιά στα σημεία αυτά! Απορήσαμε πως δεν γίνοτναι συχνότερα δυστυχήματα.

  β) Οι παραλίες της Σίφνου είναι λιγοστές και είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες προσέγγισης των σκαφών αναψυχής στην περιοχή των λουομένων. Ο νόμος προβλέπει 200 μέτρα από τις σημαδούρες που οριοθετούν το χώρο των λουομένουν ή 200 μέτρα από το νοητό όριο εάν δεν υπάρχουν σημαδούρες. Κάποια σκάφη στον Πλατύ Γυαλό δεν κρατούν ούτε πέντε μέτρα. Στην δε Χρυσοπηγή τα κότερα πλησιάζουν επικίνδυνα τους λουόμενους. Μόνο στα τραπέζια της ταβέρνας που δεν ανεβαίνουν !

  γ) Φωτορύπανση Τα φώτα της Σίφνου έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταια χρόνια κι αυτό έχει αφαιρέσει πολύ από την νυχτερινή γοητεία του νησιού. Τα φώτα επίσης δείχνουν πολλά πτηνά και έντομα και διαταράσσουν σημαντικά το υπέροχο οικοσύστημα του νησιού.

  Και κάτι άλλο: Δεν αρκεί να πουλιούνται οι πάνινες σακούλες στα καταστήματα. Πρέπει να ενημερωθούν από τον Δήμο και τις τοπικές ογανώσεις και οι καταστηματάρχες να μην προωθούν την πλαστική σακούλα. Αγοράζεις ένα μπουκαλάκι αντηλιακό και ο καταστηματάρχης το βάζει σε πλαστικό πριν προλάβεις να πεις πως δεν χρειάζεται.

  Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για την πολύ ενημερωτική σελίδα σας και για την εκπληκτική δουλειιά που γίνεται στο νησί ! Θα επιστρέψουμε οπωσδήποτε και του χρόνου τον Αύγουστο.

 2. Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας και για τις παρατηρήσεις. Ένας από τους σκοπούς του blog είναι να γίνεται ανταλλαγή απόψεων. Ιδιαίτερα στην Σελίδα μας στο facebook που υπάρχει περισσότερη συζητηση

Comments are closed.