Με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ωρας  αναμένεται σήμερα στο λιμάνι της Σίφνου το HELLENIC HIGH SPEED λογω του ότι το λιμεναρχείο της Σαντορίνης δέχθηκε τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο. Όπως ήταν φυσικό έγινε έλεγχος με εκπαιδευμένο σκυλί  σε όλα τα πλοία που ήταν στο λιμάνι και φυσικα ευτυχώς δεν βρέθηκε τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλα τα πλοία έφυγαν καθυστερημένα.
Διαβάστε λεπτομέρειες που βρήκαμε στα site
www.naxospress.gr και
www.santonews.com

Και η αρχή έγινε με το «Νήσος Σάμος» (προγραμματισμένη αναχώρηση 12.30 και τελικά έφυγε στις 13.30) που ήταν ήδη στο λιμάνι του Αθηνιού… Μιλάμε δε ότι είχαμε πλήρη εκκένωση του πλοίου, κάτω από την ισχυρή παρουσία Λιμενικών, Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Δυνάμεων. Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, μαζί το ειδικευμένο προσωπικό, μπήκε στο άδειο πλοίο για έρευνα. Κάπου εκεί, η φάρσα φάνηκε να έχει πραγματική υπόσταση, καθώς ο σκύλος κατευθύνθηκε ζωηρά προς αυτοκίνητο που βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.
Την ίδια ώρα, το “Champion Jet” κατέφθανε στη Σαντορίνη (λίγο μετά τις 12:35 και έφυγε στις 14:15) και με την εφαρμογή προληπτικών μέτρων ασφαλείας εκκενώθηκε κι αυτό για λόγους ασφαλείας. Το μυστήριο λύθηκε λίγο αργότερα, όταν οι έμπειροι αξιωματικοί, διαπίστωσαν πως αυτό που αναστάτωσε το εκπαιδευμένο τετράποδο, ήταν μια μικρή διαρροή από υγραεριοκίνητο όχημα. Η έρευνα παρά ταύτα συνεχίστηκε, χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Και βέβαια είχαμε έρευνα και στο 3ο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι και δεν ήταν άλλο από το «Hellenic Highspeed».
Και με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών είχαμε την λύση του ζητήματος και το ένα μετά το άλλο τα πλοία άρχισαν να αναχωρούν για τον προορισμό τους… Και το χειρότερο όλων; Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όλοι οι επιβάτες παρέμειναν στο λιμάνι, οι περισσότεροι δε στον ήλιο καθότι δεν υπάρχουν στέγαστρα για επιβάτες τριών πλοίων που μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 4.000 επιβάτες
Advertisements