Η Σιφνος οπως εχουμε ξαναπεί είναι μερακλιδικο νησί. Σε ολα του .Για να ειναι ετσι σημαίνει πως ολοι φροντίζουν γι αυτό,ο καθένας στον τομεα του. Ανέκαθεν οι Σίφνος εβγαζε άριστους μαστορες και τεχνίτες.

Τα τελευταία χρόνια ομως ενα απο τα πιο ουσιαστικα επαγγέλματα της Σίφνου που είναι το χτίσιμο της πέτρας αρχίζει να ξεμένει απο μαστόρους. Ειναι ενα δύσκολο επάγγελμα το οποιο δεν μπορει να το κάνει ο καθένας.

Βρήκαμε τους πιο αυθεντικούς ισως στο Σιφνεικο χτισιμο της πέτρας. Ειναι το συνεργείο του Μανώλη του Ποριωτη το οποιο αποτελείται απο τον ίδιο, τον γιο του τον Γιάννη, τον Σπύρο,τον Αντώνη,και τον Σιμο.

Δεν ειναι ισως τυχαίο που είναι όλοι από τον Αρτεμωνα. Το χωριο που κραταει περισσότερο απο καθε αλλο τις παραδόσεις αλλα και την αυθεντικότητα της Σίφνου.

Οι δουλειές τους ειναι σε όλη την Σίφνο,αλλα εμείς αυτή την φορά τους βρήκαμε στην Μήλο να κάνουν  μια νεα τεχνοτροπία στην πέτρα, σε μια βίλα που χτιζεται στο νησί. Το αποτελεσμα το βλέπουμε  στις φωτογραφίες αλλα θα φανει ακόμα καλύτερα στο βίντεο που θα ακολουθησει στο τέλος.

Το συνεργείο πριν λιγο καιρο ειχε φτασει μεχρι την μακρινή Γαλλία για να χτίσει κι εκει πέτρα.Γι αυτο φυσικα και ο τίτλος Διεθνείς.

Ολοι καταλαβαίνουμε οτι καποια πραγματα δεν γίνονται τυχαία.Ουτε στην Γαλλία,ουτε και στην Μήλο δεν πήγαν  κατα τύχη η επειδη ειχαν ξεμείνει απο δουλειά.

Επίσης να αναφέρουμε οτι είναι το συνεργείο που εχτισε τον Ανεμομυλο του Τσελεμεντε στον Αρτεμωνα που εχει γινει και το σημα κατατεθέν του Φεστιβάλ.Ειχαμε ανεβάσει και πλάνα απο την ωρα που χτιζόταν ο Ανεμομυλος.Ας ανεβάσουμε λοιπόν και τωρα μερικα πλανα απο το ιδαιτερο αυτο χτίσιμο εν ωρα χτισιματος αλλα και κάποια τελειωμένα τμήματα .

Advertisements