ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 80 ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 300gr
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 100 gr
ΑΥΓΟ 1 ΤΕΜΑΧΙO
ΑΛΕΥΡΙ 500 gr
ΣΟΔΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΝΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΡΙΜΑΤΙΣΜΕΝ 200 gr
ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 250 gr (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενώνουμε με τα θριμματισμένα φουντούκια, την βανίλια, την σόδα και το ξύσμα.
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το βάζουμε στο mixer και το κτυπάμε με την ζάχαρη 20 λεπτά περίπου για ν´ ασπρίσει και να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό να κτυπηθεί και αυτό και να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του mixer και ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο, το μείγμα του αλευριού. Δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα του κουραμπιέ να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος μέτριας ελιάς. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών Κελσίου για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρωματιστούν ελαφρώς από κάτω. Τους αφαιρούμε από τον φούρνο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τους τυλίγουμε και τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.