Το παρακάτω κείμενο λέει αλήθειες.Και δεν ειναι μόνο στο ποδόσφαιρο,ειναι παντού,σε όλους τους τομείς.Οι κυκλάδες αν και απο τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου δεν αντιμετωπίζονται όπως η υπόλοιπη Ελλάδα.Στο μόνο που είναι ίσες ειναι η φορολογία και ΦΠΑ.
Πρέπει έστω και τελευαία στιγμή να αντιδράσουν οι αρμόδιοι.
Πρέπει έστω και τελευαία στιγμή να αντιδράσουν οι αρμόδιοι.
Ας δουμε το παρακάτω κείμενο του sportcyclades.gr
http://www.sportcyclades.gr/roi-eidiseon-sportcyclades/item/28461-i-polyplokotita-tou-kykladikoy-podosfairou-kai-i-diaxronika-akatanoiti-epimoni-tis-epsk-sto-paralogo-kai-sto-epikindyno-gia-ta-somateia-tous-paragontes-kai-tin-ygeia-ton-athliton.html
Η πολυπλοκότητα του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου και η διαχρονικά ακατανόητη επιμονή της ΕΠΣΚ στο παράλογο και στο επικίνδυνο για τα σωματεία, τους παράγοντες και την υγεία των αθλητών
Οι Κυκλάδες είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, ή αν προτιμάτε μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις στον πλανήτη Γη.
Για να ζήσεις σε αυτές, απαιτείται διαρκής όρεξη, δύναμη, αγάπη και κατανόηση της καθημερινότητας, των συνθηκών , των ανθρώπων, των ιδιαιτεροτήτων που διακρίνει κανείς πανεύκολα σε κάθε νησί ξεχωριστά.
Είναι ωραίο να ζεις στις Κυκλάδες, αλλά δεν είναι εύκολο.
Ένας νομός που στην ουσία είναι ένας, μόνο στα χαρτιά.
Ένας νομός που για να ταξιδέψεις από τη μία του άκρη έως την άλλη απαιτούνται δύο με τρεις μέρες και ένα μάτσο χρήματα.
Το συγκοινωνιακό δίκτυο μεταξύ των νησιών μας πολύπλοκο, ανεπαρκές και ακριβό από κάθε άποψη.
Πόσες και πόσες περιπέτειες δεν έχουμε ακούσει ή διηγηθεί σχετικά με τις μετακινήσεις από νησί σε νησί ειδικά κατά τη διάρκεια του Χειμώνα;
Επαγγελματικές υποθέσεις, υποθέσεις νομικού χαρακτήρα, εμπορικού, πολιτιστικού(όχι τόσο κατά τη Χειμερινή περίοδο)…..και…..;;;;;;;;
Σωστά το μαντέψατε.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ χαρακτήρα.
Εκεί θα εστιάσουμε μιας και φιλοξενούμαστε στο μεγαλύτερο αθλητικό site του “νομού”.
Αφορμή τα όσα κατά καιρούς έχουν συμβεί στα σωματεία, περιπέτειες, φουρτούνες, αποκλεισμοί, μηδενισμοί, πρόστιμα, ακόμα και αφανισμοί τμημάτων ή και σωματείων ολόκληρων.
Η ενασχόληση με τον αθλητισμό στις Κυκλάδες σαφώς και είναι ευχαρίστηση. Ευχαρίστηση όμως που την απολαμβάνει κανείς μέσα από απερίγραπτο άγχος, ξενύχτια, έξοδα που προκαλούν εντύπωση στην ηπειρωτική χώρα, ναυτικές περιπέτειες….γενικά ένα τρέξιμο που θα το ζήλευε και ο αείμνηστος ΘουΒου.
Μιλάμε για τρελό κουπί ,όπως ο ίδιος σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις είχε αναφέρει.
Είναι τέτοια η αγάπη για τη νιότη και τον αθλητισμό , που αρκετοί συμπολίτες μας είναι διατεθειμένοι μέσα στο Χειμώνα κυρίως , αλλά και τους Καλοκαιρινούς μήνες της αιχμής, να τα ξεπεράσουν όλα και να προσφέρουν ηθικά και υλικά ώστε τα νησιά να παραμένουν αθλητικά ζωντανά.
Οι απαιτήσεις σε χρόνο και σε χρήμα επικεντρώνονται κυρίως στο ποδοσφαιρικό κομμάτι όπου και απασχολεί τους περισσότερους αθλητές με ηλικίες που ξεκινούν από τα 6 έως και τα 40 σε κάποιες περιπτώσεις , έτη.
Το 1980 επισφραγίστηκε μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει κάποια χρόνια πριν.
Μία προσπάθεια επιφανών Κυκλαδιτών , πολλοί εκ των οποίων δε βρίσκονται σήμερα στη ζωή, να αναπτυχθεί και να απλωθεί το ποδόσφαιρο στα νησιά, αλλά και πέρα από αυτά.
Η προ 37 ετών ίδρυση της ΕΠΣ Κυκλάδων, έθεσε σε νέες βάσεις το ποδόσφαιρο στο τόπο μας.
Την ίδια χρονιά διεξήχθη και το πρώτο πρωτάθλημα ανδρών.
Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τις συνθήκες της εποχής.
Θα μου πείτε….”εντάξει ρε Νικολάκη….Αλλά γιατί μας τα γράφεις ολ΄άυτά;;;;…Τα ξέρουμε…Οι περισσότεροι είμαστε γέννημα θρέμμα των νησιών και δεν εγκατασταθήκαμε μόνιμα σε αυτά πριν από 20 χρονάκια όπως εσύ που μας κουβαλήθηκες από τη Νέα Σμύρνη”……
Είναι ξεκάθαρο πως ούτε έχω λοιπόν τις εμπειρίες που οι πιο πολλοί από εσάς έχετε συλλέξει στο αντικείμενο και σίγουρα δεν έχω προσφέρει το ελάχιστο ως πρώην παράγοντας , σε σχέση με ανθρώπους “ιερά τέρατα” του Κυκλαδικού ποδοσφαιρικού παραγοντισμού.
Αφορμή για να κάτσω να γράψω αυτές τις γραμμές στάθηκε γι΄ακόμα μια φορά η αδυναμία της ΕΠΣΚ να κατανοήσει κάποιες τοπικές ιδιαιτερότητες.
Κάτι το οποίο είμαι σίγουρος πως αν δεν αλλάξουν δραματικά κάποια πράγματα δε θα επιτευχθεί ποτέ.
Παρασκευή πρωί 15 Ιανουαρίου 2017.
Την επόμενη μέρα η Κ14(!!!!) του Ανδριακού Ο.Φ. έχει προγραμματισμένο αγώνα στη Τήνο.
Ο καιρός προβλέπεται άστατος με δυνατούς Νότιους ανέμους εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ.
Το δ.σ. του συλλόγου βλέποντας τον κίνδυνο αποκλεισμού σε διπλανό νησί, αλλά πρωτίστως τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες θα ταξιδέψουν οι μικροί αθλητές και σε συνεννόηση με αρκετούς γονείς, πράττει το αυτονόητο.
Ζητάει με fax αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών, λόγω της ηλικίας των αθλητών αλλά και της άρνησης πολλών γονέων να επιτρέψουν τη μετακίνηση στα παιδιά τους.
Απλό και κατανοητό ζήτημα.
Η λογική λέει πως …..ναι…σε τέτοιες περιπτώσεις και λόγω ηλικίας είναι το πιο εύκολο πράγμα.
Η ΕΠΣΚ μέχρι και το βράδυ δεν έχει δώσει αναβολή παρά τις διαβεβαιώσεις του δ.σ. του ΑΟΦ πως η κ14 δε θα ταξιδέψει με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θα έδιναν είπαν αναβολή το πρωί γύρω στις 08:00-08:30.
Σε πολλούς αυτό φαίνεται λογικό και ξεκάθαρο.
Εδώ λοιπόν θα σταθώ στη διαχρονικά ακατανόητη επιμονή της ΕΠΣΚ στο παράλογο και στο επικίνδυνο για τα σωματεία , τους παράγοντες και την υγεία , ψυχική και σωματική , των μικρών αθλητών.
Πρώτα πρώτα η ΕΠΣΚ πρέπει να κατανοήσει την ιδιαιτερότητα του κάθε νησιού. Να ανοίξει ακόμα ακόμα και έναν χάρτη.
Ας υποθέσουμε πως η Κ14 θα ταξίδευε έστω και με αρκετές απουσίες.
Πώς είναι δυνατόν να είναι στο πόδι απ΄τα χαράματα γονείς, αθλητές και παράγοντες, να ειδοποιηθούν αν θα ταξιδέψουν ή όχι στις 08:30 όταν το πλοίο αναχωρεί από το Γαύριο στις 09:45 την ώρα που η Χώρα και το Κόρθι βρίσκονται καμιά 40αριά χιλιόμετρα μακριά;
Κατά το παρελθόν και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του δ.σ. του Ανδριακού Ο.Φ. , σε απολογία μου στη πειθαρχική επιτροπή σχετικά με τη γνωστή σε πολλούς από εσάς υπόθεση του μη γενόμενου ταξιδιού της ομάδας στη Μήλο και αφού ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Φρέρης μας καθησύχασε πως θα πάρουμε αναβολή μιας και δεν ήταν δικιά μας υπαιτιότητα αφού ο σύλλογος έκανε τα πάντα για να κάνει αυτό το μακρινό ταξίδι, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής κ. Γρυπάρης επικαλέστηκε τον κανονισμό, ανταπαντώντας του πως ο κανονισμός δε συνάδει με τις Κυκλαδικές συνθήκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων , επισημαίνοντας του ταυτόχρονα την ανάγκη να διαμορφωθεί ειδικός κανονισμός προσαρμοσμένος στις Κυκλάδες.
Η συνέχεια γνωστή.
Ένα φτωχότερο πρωτάθλημα.
Καταλήγω, μιας και ίσως να σας κούρασα, λέγοντας πως η κατανόηση της πολυπλοκότητας και μοιραία της ανισότητας των Κυκλάδων είναι το ζητούμενο από την ΕΠΣΚ.
Αυτό που κι εγώ σα φίλαθλος ζητάω πάντα, είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά των παραγόντων της ένωσης που θα προστατεύουν τα σωματεία και θα απαλύνουν τις δυσκολίες.
Θα ήταν πάντα ευπρόσδεκτη μία προσπάθεια να πιεστούν τα υψηλότερα κλιμάκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να διαμορφωθεί ξεχωριστός κανονισμός για τα Κυκλαδικά σωματεία, και μόνο μεταξύ τους.
Δεν επιτρέπεται να αγωνιούν γονείς , παράγοντες και αθλητές για ζητήματα που σε άλλες ενώσεις δε μπορούν ούτε καν να φανταστούν.
για το ΣΠΟΡ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Νικόλαος Ι. Καλογεράς
Άνδρος