ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΙΤΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΕΒΥΘΟΨΩΜΟ. ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ. ΤΗΝ “ΚΛΕΨΑΜΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ. ΑΡΑ…ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΙΔΙΕΤΑΙΡΩΣ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΕΒΥΝΘΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ή ΚΡΥΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΡΥΑΡΙΟΥ…
…. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΛΑΓΑΝΑ, ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΒΥΘΟΨΩΜΟ…
ΡΕΒΥΘΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΖΥΜΗΣ
ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ 300 gr
ΝΕΡΟ 600 ml
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 50 ml
ΑΛΑΤΙ 5 gr
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΜΙΣΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ….
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 230 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΑΚΑΥΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ή ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΑΨΙ ΠΙΤΣΑΣ.
ΟΤΑΝ ΚΑΨΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΡΕΒΥΘΟΨΩΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΠ’ ΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΙΣΟΜΕΡΩΣ.
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΣΕ ΠΑΧΟΣ ΤΑ 4-5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ…
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ή ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ.
ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΛΙΓΟ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ. ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ…
ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ…
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΥΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ, ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΤΛ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ, ΑΠΛΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΣ ΑΛΕΥΡΙ…