Το διαβάσαμε στο naxospress.gr

Ιδιωτική πρωτοβουλία.. Όπου δεν μπορεί η κυβέρνηση, λαμβάνει δράση η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και ενδεχομένως να την δούμε σε όλη την μεγαλοπρέπειά της στην πανέμορφη Πάτμο… Κι αυτό γιατί μας έρχεται είδηση από την ιστοσελίδα patmostimes.gr και την Σμαράγδα Μουλιάτη, η οποία τονίζει ότι «Αεροδρόμιο θέλει να κατασκευάσει στο νησί μας (σ.σ. Πάτμος) ο ελληνικής καταγωγής Μεξικάνος εφοπλιστής».


Και συνεχίζει στο άρθρο της μεταφέροντας μάλιστα και δηλώσεις του Δημάρχου Πάτμου Γρηγόρη Στόικου, καθότι οι δύο άνδρες (Στόικος – Φαρία) είχαν συνάντηση χθες στην Αθήνα.. Και όπως τονίζει ο κος Στόικος «είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνάντηση, τη σοβαρότητα του επενδυτή και τις δηλώσεις του για τη δημιουργία του αεροδρομίου και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διευκολύνω σε αυτή την επένδυση».

Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει: «Ο κ. Ρικάρδος Φαρία- Νικολόπουλος επενδυτής που έχει λατρέψει την Πάτμο και του οποίου ο γιος Αντόνιο Φαρία έχει κάνει ήδη την πρώτη επένδυση αγοράζοντας μεγάλη έκταση για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου σε παραλία του νησιού μας, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο στην Αθήνα, του εξέφρασε την επιθυμία του να κατασκευάσει το αεροδρόμιο για το οποίο πασχίζουμε και συζήτησαν τους τρόπους της συνεργασίας με το Δήμο Πάτμου.

Κι ενώ τα τελευταία χρόνια, ξεπεράστηκε η εμμονή κάποιων να μη γίνει, δημιουργώντας εμπόδια, άλλαξε η νομοθεσία και επιτρέπει την κατασκευή του με διαδικασία ΣΔΙΤ, δεν υπήρχαν τα χρήματα να γίνει.
Ο Ελληνο-Μεξικάνος επενδυτής κ. Ρικάρδος Φαρία- Νικολόπουλος ο οποίος έχει κατασκευάσει και άλλα αεροδρόμια σε άλλες χώρες, έχει και αεροπορική εταιρεία με μικρά ολιγοθέσια αεροπλάνα, μας μίλησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και μας είπε ότι θέλει να το κατασκευάσει με δικά του χρήματα . Ήρθε στην Πάτμο και τη λάτρεψε και θα το κάνει το αεροδρόμιο, με πολύ αγάπη. Σε αυτό οφείλεται και η συνάντηση του με τον δήμαρχο κ. Στόικο.
Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια είχε ξεκινήσει η δραστηριότητα για την κατασκευή του αεροδρομίου με πρωτοβουλία του μηχανικού Ναπολέων Λάσκαρη και είχε προχωρήσει με το τοπογραφικό αεροδιαδρόμου σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Πάτμου κοντά στο ελικοδρόμιο. Και αυτή η πρωτοβουλία σταμάτησε λόγω έλλειψης χρημάτων. Με τον κ. Λάσκαρη που βρίσκεται στην Αμερική μίλησε ο δήμαρχος κ. Στόικος και μόλις επιστρέψει θα ενημερώσει τον επενδυτή για τις κινήσεις που έκανε και το τοπογραφικό.
Είναι πράγματι η καλύτερη είδηση που ακούμε τελευταία και αφού εμπλέκεται η ιδιωτική επιχειρηματικότητα έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην πραγματοποίηση του, εκτός και αν κάποιος βάλει το χεράκι του. Τώρα όμως δεν το φοβόμαστε και δεν θα του το επιτρέψουμε.
Όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Στόικος “είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνάντηση, τη σοβαρότητα του επενδυτή και τις δηλώσεις του για τη δημιουργία του αεροδρομίου και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διευκολύνω σε αυτή την επένδυση. Εξάλλου στο 13ο περιφερειακό συνέδριο που έγινε στη Ρόδο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μας, στην εισήγησή μου είχα σε προτεραιότητα τη δημιουργία αεροδρομίου στο νησί μας”.

Να σημειώσουμε ότι τον επενδυτή κ. Ριχάρδο Φαρία Νικολόπουλο γνώριζε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Μαυρωνάς και αφού τον ενημέρωσε για την έλλειψη αεροδρομίου στο νησί μας τον έφερε σε επαφή με τον δήμαρχο κ. Στόικο για τη συνέχεια».

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ