Το πλοίο την  Παρασκευή ξεκινάει τα δρομολόγια του απο Θεσσαλονίκη Κυκλάδες(εκτός Δυτικών)Κρήτη.
Ενα επιδοτούμενο δρομολόγιο που στην ουσία συνδέει σχεδόν ολη την Ελλάδα.
Κι όμως η Σίφνος και οι Δυτικές Κυκλάδες εκτός.Επρεπε κατά την άποψη μας το πλοίο να πιάνει και στην Σίφνο για πολλούς λόγους.Αν το πλοίο έπιανε Σίφνο θα εξυπηρετούσε και την Μήλο και την Σέριφο και την Κύθνο μιας και υπαρχουν καθημερινά δρομολόγια μεταξύ αυτών των νησιών,οπότε θα δούλευαν και τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής(συμβατικά και ταχύπλοα)αφου σίγουρα όσοι απο Βορειο Ελλάδα πήγαιναν Σίφνο θα επισκέπτονταν τουλάχιστον ακόμη ενα νησί.Γιατί λοιπόν να αποκλείσουμε στον κάτοικο της Βορειου Ελλάδας να πάει Δυτικές Κυκλάδες και το αντίστροφο?Γιατί το πλοίο να εξυπηρετεί νησιά(και καλά κάνει) που εχουν και αεροπλάνα και όχι και Δυτικές Κυκλάδες που δεν έχουν?
Δεν ζητάμε να φύγει κανένα νησί,αλλά να προστεθεί και η Σίφνος.Αν το πλοίο πιάνει και Σίφνο κερδισμένα θα είναι και τα νησιά αλλά και το πλοίο.
Η γραμμή έχασε τα ταχύπλοα της GOLDEN STAR με το σκεπτικό ότι είχε ήδη πλοία και ταχύπλοα με τα ίδια δρομολόγια.Στην περίπτωση όμως της Θεσσαλονίκης η γραμμή δεν εχει κανένα πλοίο.
Πάλι ριγμένη η Σίφνος.Η γνώμη μας είναι πως έστω και ΤΩΡΑ πρέπει να απαιτήσουμε το πλοίο να πιάνει Σίφνο.Όσα νησιά ζήτησαν φέτος δεν βγήκαν χαμένα,δεν φταίει για όλα το κράτος.
Και φυσικά έπρεπε να υπηρχε σύνδεση Πάρος Σίφνος. 
Το παρακάτω ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες ειναι απο το seazoom.

Στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά μεθόρμισε σήμερα το απόγευμα από τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA BLUE και έδεσε στον προβλήτα της Ακτής Ηετίωνας.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της SEAJETS, το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 17:00 από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο με ενδιάμεσα λιμάνια τη Σκιάθο, την Άνδρο, την Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο και την Σαντορίνη.

Το παραπάνω δρομολόγιο θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη (κάθε Τρίτη και Παρασκευή με αναχώρηση στις 17:00) και δύο φορές από το Ηράκλειο (κάθε Τετάρτη και Σάββατο με αναχώρηση στις 21:30).

Advertisements