ΔΕΥΤΈΡΑ 11/2
Αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά στα 5 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα νότια του νομού πρόσκαιρα μπορεί να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία λόγω των νοτίων ανέμων θα σημειώσει άνοδο και θα φτάνει του 18 βαθμούς Κελσίου μέγιστη, ενώ η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς Κελσίου. 

ΤΡΊΤΗ 12/2
Ο καιρός την Τρίτη θα καταστεί άστατος με νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα δώσουν κάποιες βροχές ασθενούς έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά στα 7 με 8 μποφόρ αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν στα 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες και θα πνέουν με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάνει η μέγιστη τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη τους 9 βαθμούς Κελσίου.

ΤΈΤΑΡΤΗ 13/2 ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15/2
Από Τετάρτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά αναμένεται να επηρεάσουν την Χώρα μας και κατ’ επέκταση και τον νομό μας. Ο καιρός αναμένεται να είναι χειμωνιάτικος με βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης και πιθανόν με κάποιες εξάρσεις στο ενδιάμεσο.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα πνέουν αρχικά μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης μέτριοι στα 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, τοπικά 10 μποφόρ μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Από το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς Κελσίου και θα φτάνει την Τετάρτη τους 10 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη με Παρασκευή οι μέγιστες τιμές θα είναι μονοψήφιες στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου το πολύ, ενώ στα ορεινά του νομού θα είναι τουλάχιστον κατά 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.
Ως προοπτική του Σαββατοκύριακου 16 με 17 φαίνεται να συνεχίζεται ο άστατος καιρός χωρίς πολλά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα φτάνουν τα 5 με 6, τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε χειμερινά επίπεδα και δεν θα ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Παρατήρηση : Λόγω χρονικής απόστασης και διχογνωμίας των προγνωστικών μοντέλων θα υπάρχει ενημέρωση κατά την διάρκεια της εβδομάδας, καθώς υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σενάρια που θέλουν κάποια χιόνια στα βουνά του νομού μας κυρίως. Αυτά θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα!!!

Επιμέλεια: Προγνωστική ομάδα Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης
Νίκος Πίταούλης , Τάσος Λ.

Advertisements