16 Αυγούστου 2001
Στο «Εξπρές Αφροδίτη»
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στη γέφυρα του πλοίου με τον καπετάν-Νίκο το Σάρδη και μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Στην επιστροφή από την Τήνο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τιμά το πλοίο και τους ναυτικούς ανεβαίνοντας στη γέφυρα.
Ο καπετάν-Νίκος ο Σάρδης θυμόταν έντονα αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη στη γέφυρα του πλοίου.

Ο καπετάν-Νίκος ο Σάρδης ξεκίνησε στο «Εξπρές Αφροδίτη» στις 20 Σεπτεμβρίου του 2000 και παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2004. «Με τον «Ερμή» κάναμε άγονη για Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες-Αμοργό και Αστυπαλιά, αλλά και Δυτικές Κυκλάδες κάθε Σάββατο βράδυ.
Με το «Εξπρές Αφροδίτη» θα δεθεί πολύ. Ο καπετάν-Νίκος το χαρακτηρίζει με μια λέξη «βαποράκλα» και θεωρεί ότι κακώς το πούλησε η εταιρεία του, καθώς θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμα. Οι χώροι του ήταν μοναδικοί, η ταχύτητά του πολύ καλή, οι ελικτικές του ικανότητες εξαιρετικές και λίγα πλοία μπορούσαν να το συναγωνιστούν.
Με το «Αφροδίτη» πήγε για πρώτη φορά στην Κύθνο και τη Σέριφο για να παραλάβει τον κόσμο όταν είχε πάθε αβαρία το «Εξπρές Απόλλων» στη Σέριφο.


Και στα χρόνια που θα παραμείνει στο πλοίο θα έχει τη χαρά να συνεργαστεί με πολλούς από τους σημερινούς πλοιάρχους της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ο καπετάν-Κώστας Βελαλόπουλος, ο καπετάν-Νίκος Τρέσσος, ο καπετάν-Λευτέρης Καρυστινός, ο καπετάν-Ισίδωρος Λυγνός είναι σημερινοί εξαιρετικοί καπετάνιοι που πέρασαν ως αξιωματικοί από το «Εξπρές Αφροδίτη» και τα άλλα πλοία. Και τον καπετάν-Νίκο Βασιλική, τον πλοίαρχο στο «Εξπρές Αφροδίτη» όταν ήρθε στις Δυτικές Κυκλάδες, τον είχε υποπλοίαρχο στο «Εξπρές Ερμής». Μας αναφέρει με περηφάνια ότι «πολλοί σημερινοί καπετάνιοι έχουν περάσει από το «Εξπρές Αφροδίτη», το «Εξπρές Ερμής» και από τον Σάρδη». Και αυτό είναι κάτι που το θεωρεί πολύ σπουδαίο.

Η Φωτογραφία στην γεφυρα είναι από εκκλησιαστικό ημερολόγιο.

Advertisements