Το επικρατέστερο σενάριο για τις μετακινήσεις στα νησιά και την άρση των μέτρων. Θα γινει σε τρεις φάσεις ξεκινώντας από τις 11 Μαΐου

Σε τρεις φάσεις φαίνεται τελικά πως θα υπάρξει η άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις στα νησιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η μετακίνηση στα νησιά θα γίνει όπως είναι αναμενόμενο σταδιακά και συγκεκριμένα, την προσεχή Δευτέρα (11/5) θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και οι αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και επόμενη ημερομηνία είναι η 18η Μαΐου.

Τότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και συνεργεία, με βεβαίωση του εργοδότη.

Στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου θα αποφασιστεί ότι από την 1η Ιουνίου η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για όλους. Δεν αποκλείεται αν όλα πάνε καλά ακόμη και από τις 25 Μαϊου να επιτραπεί η ελεύθερη μετάβαση στα νησιά κάτι που θα ανακοινώσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μετακίνηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Την ίδια ώρα δεν αλλάζει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό. Στις 18 Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί για την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Σχετικά με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, θα ήθελα να θυμίσω ότι στην παρούσα φάση αυτή επιτρέπεται μόνο για τρεις λόγους. Για τροφοδοσία, για λόγους υγείας, που αποδεικνύονται με ανάλογα έγγραφα και για επαγγελματική απασχόληση η οποία εξίσου αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα. Όσον αφορά στην ηπειρωτική χώρα, οι μετακινήσεις, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου. Για τις μετακινήσεις στα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις το προσεχές διάστημα» έχει αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικότερα στην επαρχία μπορούν να ταξιδέψουν:

-Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου

-Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση

-Μετάβαση σε τελετή, κηδεία συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

-Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση για την διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

www.ieidiseis.gr

Advertisements