Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ σκάφος “TAI-MON-SHAN” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου αιτείται συνδρομή λόγω εισροής υδάτων, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. δυτικά ν. Κέας.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος “ΜΙΝΙΜΟΚΑΚΙ” Τ.Λ. 850, το οποίο, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, περισυνέλεξε τους τρεις επιβαίνοντες του “TAI-MON-SHAN” και τους αποβίβασε με ασφάλεια στην περιοχή “ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ” ν. Κέας, από όπου παρελήφθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο ν. Κέας για προληπτικούς λόγους.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, όπου ποντίστηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ενώ ενημερώθηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ι/Φ σκάφους για την απομάκρυνσή του.

Φωτογραφία:zougla.gr


Advertisements