Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Sifnos

ΤΟ ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΡΑΣΙ ΟΥΣΥΡΑ ΣΤΗ SUNDAY TIMES

Ο διάσημος κριτικός οίνου Will Lyons στο άρθρο του για τα Ελληνικά Κρασιά, “Explore Greece’s Ancient Grapes and Modern Makers”, της Sunday Times, γράφει για το Οινοποιείο ΟυΣύρα ως το οινοποιείο “to look out for”.

Την ίδια εποχή δυο πολύ σημαντικές Masters of Wine γράφουν για δυο από τα κρασιά του Οινοποιείου ΟυΣύρα. Η Master of Wine Julia Harding περιγράφει το ΟυΣύρα Σεριφιώτικο – λευκός οίνος: «Λευκοκίτρινο χρώμα και έντονο, χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι, grapefruit, αλλά και αχλάδι.

Στο στόμα υπέρξηρο, παρότι υπάρχουν ίσως ελάχιστα υπολειμματικά σάκχαρα που οριακά αγγίζουν το κατώφλι αντίληψης, με υπέροχες νότες καπνού. Πολύ καθαρή γεύση ξινών εσπεριδοειδών και έντονη πολυπλοκότητα, αξιοθαύμαστη για ένα κρασί που δεν έχει περάσει από βαρέλι. Ελκυστικά όξινο και ελαφρώς τραχύ, με ουσιαστικό βάθος και ενδιαφέρον!» Η Master of Wine Jancis Robinson περιγράφει το ΟυΣύρα Φωκιανό – ροζέ οίνος: «Από τις Κυκλάδες του Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό είναι το πρώτο κρασί που συναντώ το οποίο στην πίσω ετικέττα δίνει πληροφορίες για τις ημερομηνίες άνθισης και τρυγητού (‪4 Απριλίου‬ με ‪10 Αυγούστου‬, ένας πρώιμος τρύγος!). Πιθανόν έχει γίνει με τη μέθοδο της αφαίμαξης. Υπερβολικά φρουτώδες στη μύτη. Δεν είμαι σίγουρη πως μυρίζει καθαρά ελληνικά, αλλά o κάπως τραχύς και χυμώδης ουρανίσκος του είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει αλλού. Τρομερά διασκεδαστικό! Θα έπρεπε να σε μεταφέρει στιγμιαία σε μια ταβέρνα με εξαιρετικό ταραμά και ντολμάδες στο τραπέζι! Αλήθεια, γιατί δεν τρώμε κάτι από αυτά απόψε;!

Με χαρακτήρα που πραγματικά σε παρασέρνει, ένα καθόλου ανούσιο ροζέ, αντιθέτως ένα που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για αρκετό καιρό ακόμη. Λατρεύω την ελαφρά στυφάδα του και το πολύπλοκο φρούτο του. Στο στόμα δεν είναι υπέρξηρο (χαμηλή οξύτητα και όχι υπολειμματικά σάκχαρα ίσως; ), να είστε γι’ αυτό προετοιμασμένοι. Μακρά επίγευση.»

Για περισσότερες πληροφορίες για το Οινοποιείο ΟυΣύρα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους ousyrawinery.com στο FB/ousyra στο Instagram @ousyrawinery και στοTwitter @ousyrawines

Top επιλογές της εβδομάδας

Πότε ξεκινούν δρομολόγια ταχύπλοα και ΑΝΕΜΟΣ για Σίφνο Σέριφο Μήλο.Τι νέο θα υπάρξει

Άλλη μια σεζόν ετοιμάζεται σιγά σιγά να ξεκινήσει για τα νησιά μας. Ενώ παλαιότερα ξεκινούσε Ιούνιο και τελείωνε τέλος Αυγούστου, τα τελευταία χρόνια ξεκινά από Μάρτιο και φτάνει μέχρι και Οκτώβριο, Νοέμβριο, λόγω των αρκετών ακτοπλοϊκών δρομολογ...

Σίφνος: Μία διαφορετική εκδρομή με REO στην Αγία Μαρίνα στην Σίφνο-Βίντεο

Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες των Καμαρών Σίφνου αποφάσισαν σήμερα να πάνε να ανάψουν την Αγία Μαρίνα στο Φλάμπουρο της Σίφνου. Πήραν μαζί τους μεζεδάκια, κρασάκι και καλή διάθεση και καλούν όποιον θέλει να πάει σήμερα να τον κεράσουν. Φυσικά...

Ευχάριστο νέο για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;

To ΑΡΤΕΜΙΣ είναι το πλοίο που εκτελεί τα δρομολόγια των ενδοκυκλαδικών με απόλυτη επιτυχία. Από την 10/3/25 μέχρι και τις 10/4/25 το πλοίο θα σταματήσει για την ετήσια ακινησία του και θα αντικατασταθεί από το ταχύπλοο HELLENIC HIGH SPEED όπως γί...

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ ετοιμάζεται για το ταξίδι του για τον Άδη των πλοίων.Βίντεο από Σίφνο

Ένα πλοίο που αγαπήσαμε πολύ ετοιμάζεται να φύγει για το στερνό ταξίδι.Το "ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ ετοιμάζεται για το ταξίδι του για τον Άδη των πλοίων.Από τον Κόλπο της Ελευσίνας στην ακτή της Τουρκίας. Το πλοίο πρωτοήρθε στην Ελλάδα το μακρινό 1...

Η φωτογραφία της ημέρας

Τι κοινό έχουν οι τέσσερις Σιφνιοί φίλοι της φωτογραφίας, δύο από το σχολείο του Αρτεμώνα και οι δύο από το σχολείο της Απολλωνίας; Από αριστερά, Μάκης Κόμης, Νίκος Συνοδινός, Λάης Βέλλης και Σίμος Ατσόνιος.
16,979ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,148ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
12,718ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες

spot_img