ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ 19/09/2020

Με Αφορμή την επίσκεψη του επί σειρά ετών Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κ. Λεονταρίτη στην Φολέγανδρο τις προηγούμενες μέρες, θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:
1. Κατά αρχήν, τον Καλωσορίζω στην δύσκολη πραγματικότητα του Νησιού μας, που, όπως και ο Ίδιος διαπίστωσε, (Με καθυστέρηση, 6 Χρόνων βέβαια), στερείται σημαντικών υποδομών.
2. Αν και δηλώνει αναρμόδιος για το Έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου, που εδώ και 10 χρόνια έχει σταματήσει στην μέση, θα έπρεπε να είχε, και να εξακολουθεί να κάνει, τα πάντα, για να συνδράμει τον Δήμο μας, ώστε να κλείσει η Μεγαλύτερη πληγή του Νησιού μας.
3. Μιας και μίλησε για Αθλητικές Εγκαταστάσεις, και μιας και εξήγγειλε έργα πάνω σε αυτόν τον Τομέα, Μήπως θα έπρεπε να ζητήσει πρωτίστως μια μεγάλη συγνώμη από Κατοίκους και ιδιαίτερα από την Νεολαία της Φολεγάνδρου, διότι, η Φολέγανδρος δεν έχει κανένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα, ενώ στην τελευταία απογραφή αριθμούσε 760 μόνιμους κατοίκους και έχει γύρω στα 80 παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
4. Τα Σχολεία μας, από πριν, αλλά περισσότερο φέτος, ελέω Covid-19, πάσχουν από αίθουσες διδασκαλίας ή στερούνται βασικών υποδομών. Υπάρχει κατά νου μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε συνεργασία με τον Δήμο ή θα γίνουν πασαλείμματα? Μην βιαστείτε να απαντήσετε, την απάντηση την γνωρίζω, και πολύ φοβάμαι ότι την γνωρίζουν οι περισσότεροι στο Νησί μας.
5. Τέλος, δεν διάβασα τίποτα για το Ιατρείο μας…
Θα ήταν βέβαια από την πλευρά μου λάθος, να μην αναφέρω ότι, θεωρώ θετική την Επίσκεψη που πραγματοποίησέ στην Φολέγανδρο, αλλά και στην Ίο και την Σίκινο ο Χωρικός Αντιπερεφερειάρχης, αλλά, μόνο αυτό δεν φτάνει πια!!!
Υ.Σ. Σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό από τις τωρινές αθλητικές εγκαταστάσεις του Νησιού, Αναμένοντας άμεσα πράξεις από την Περιφέρεια και όχι Λόγια.

ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επιλ. Περ. Συμβ. ΠΕ Θήρας

Advertisements