Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ή .. Μαύρη Παρασκευή στην εποχή της Πανδημίας (σ.σ. μπορείτε να την λέτε όπως θέλετε) με τα ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο και στις Κυκλάδες είχαμε τρία κρούσματα: ένα στην ΠΕ Πάρου, ένα στην ΠΕ Μήλου και ένα στην ΠΕ Κέας – Κύυθνου. Αν και η Κυβέρνηση έχει πει ότι από τις 28 Οκτωβρίου θα έχουμε αναφορές ανά νησί ή δήμο, το .. σύστημα επιμένει στο “Περιφεριακή Ενότητα” με ότι αυτό συνεπάγεται..

Ο Δήμος Κιμώλου ενημέρωσε χθες ότι έχει όχι ένα αλλά δύο κρούσματα (σ.σ. οπότε ενδεχομένως σήμερα να έχουμε ένα ακόμη στην σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ) και ότι έχουν γίνει έντεκα τεστ σε στενές επαφές, ενώ τα δύο πρόσωπα που είναι θετικά βρίσκεται στο σπίτι τους σε καραντίνα…

Λίγο μετά ήρθε και ο Δήμος Κέας που επίσης ενημέρωσε ότι σ΄αυτόν είναι το ένα κρούσμα της ΠΕ Κέας – Κύθνου, ότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Ας δούμε την σχετική ανάρτηση – ενημέρωση από το Δήμο Κέας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας που διαθέτει…

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην Κέα υπάρχει ένα κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Το γεγονός αρχικά πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και εμφάνισε μόνο κάποια ήπια συμπτώματα. Βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, στην οποία θα παραμείνει για 14 ημέρες. Ευχόμαστε να έχει γρήγορη ανάρρωση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Κρατάμε φυσικές αποστάσεις, φοράμε μάσκα απαραιτήτως στους κλειστούς χώρους, αλλά και στους ανοιχτούς όταν υπάρχει συνωστισμός, πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Για οτιδήποτε προκύψει θα ενημερωθείτε έγκυρα από την ιστοσελίδα του Δήμου μας.”

Πηγή: www.naxospress.gr

Advertisements