«Σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε μαθητές όλων των βαθμίδων» – Τι ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας θα δοθεί στο lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό, ενώ απέδωσε την παράταση στην ελλιπή τήρηση των μέτρων κατά την έναρξη του lockdown.

Ωστόσο, προτεραιότητα κατά την άρση των περιοριστικών θα δοθεί για την επαναλειτουργία των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Ειδικά για τα σχολεία, ο Στ. Πέτσας παρέπεμψε στις δηλώσεις της υπουργείου Παιδείας και των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα πρώτα των δημοτικών σχολείων, ωστόσο το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

Δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές όλων των βαθμίδων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ενώ τα κρούσματα που καταγράφονται στις σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα» από το εξωσχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «υπάρχει ανησυχία για τους μαθητές των μεγαλύτερων βαθμίδων», λόγω των συναναστροφών τους εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ ανακοίνωσε πως με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα παιδιά όλων των βαθμίδων» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «σχέση της θετικότητας των μαθητών των σχολείων σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα».

Σύμφωνα, δε, με τον Στ. Πέτσα τα μέχρι τώρα στοιχεία αποδεικνύουν πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι μικρότερο στα παιδιά, κάτι που συνιστά «καθησυχαστικό παράγοντα».

Τέλος, ως προς την πιθανότητα «αναζωπύρωσης» της επιδημίας κατά τη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και συνολικά το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα.

 

www.alfavita.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ