Το αιώνιο πρόβλημα της υγείας στα νησιά μας δεν είναι εύκολη υπόθεση.Πέρυσι στην Σίφνο δεν βρισκόταν ελικόπτερο για βρέφος 40 ημερών παρά μετά από παρακάλια ωρών και χρησιμοποίηση πολιτικού μέσου.Είχε γίνει τότε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και διάφορες ενέργειες.

Προχθές βρέφος 20 ημερών μεταφέρθηκε με σκάφος στο Λαύριο.

Η Σίφνος έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για αεροδιακομιδές και φέτος έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο μεταφορές ασθενών στην Αθήνα.

Σήμερα διαβάζουμε στο https://www.militaire.gr το παρακάτω κείμενο για ένα περιστατικό στην Φολέγανδρο:

Πεθαίνοντας άδικα στο Αιγαίο και όχι από κορονοϊό! Ένας ακόμη άδικος θάνατος γιατί ελικόπτερο δεν υπήρχε

Μετρώντας τους νεκρούς μας από τον κορονοϊό, δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους πεθαίνουν άδικα σε περιοχές της επικράτειας που θα ΄πρεπε εδώ και χρόνια πολλά να ΄χουν τη φροντίδα της Πολιτείας. Αναφερόμαστε στα νησιά του Αιγαίου. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ακριτικά νησιά…

Ένας άνθρωπος 60 ετών έχασε χθες τη ζωή του στη Φολέγανδρο. Δεν του δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία για να σώσει τη ζωή του. Στις 16.00 το απόγευμα που τέθηκε θέμα άμεσης αερομεταφοράς του, δεν βρέθηκε ένα ελικόπτερο για να τον μεταφέρει…

Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα ΄ναι η τελευταία. Αυτό που εξοργίζει όμως είναι ότι οι νησιώτες θα μπορούσαν να είχαν εδώ και αρκετό καιρό την αεροπορική κάλυψη που τους αξίζει!

Από το 2017 το Ίδρυμα Νιάρχου έχει κάνει δωρεά δύο αεροπλάνων και δύο ελικοπτέρων μόνο για αεροδιακομιδές. Οι διαδικασίες ένταξης τους ξεκίνησαν, αλλά έχουμε 2020 και ακόμη ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί. Υποτίθεται ότι η ΠΑ θα αναλάμβανε να διαχειριστεί αυτά τα ιπτάμενα μέσα.

Μπορεί να πει κάποιος ,γιατί ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί; Όχι σε μας. Στους νησιώτες μας να εξηγήσει…

Advertisements