Κουφονήσια.. Το διαμάντι των Μικρών Κυκλάδων που χρόνο με το χρόνο παίρνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς.. Μάλιστα, έχει τον τρόπο του να προσελκύει αυτό που λέμε «υψηλού επιπέδου» επισκέπτες την καλοκαιρινή περίοδο που επιλέγουν το ταξίδι στα Κουφονήσια με το σκάφος τους. Και είδαμε την σεζόν που ολοκληρώθηκε αρκετούς διάσημους να απολαμβάνουν την θάλασσα και το όμορφο νησί…

Όμως, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το νησί στις αυξανόμενες ανάγκες, οφείλει να αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών σε ζητήματα τουρισμού… Και τις τελευταίες ημέρες είδαμε τρεις δράσεις από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κατεύθυνση αυτή…

Αρχικά, ήρθε η συντήρηση της αντλίας υψηλής πίεσης της Μονάδας Αφαλάτωσης Κουφονησίου από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και την Δνση Οικονομικών του δήμου.. Κίνηση που είχε ως προϋπολογισμό τα 13.564 ευρώ….

Στη συνέχεια είχαμε την ανάθεση μελέτης συντήρησης – αναβάθμισης όσον αφορά τον Βιολογικό του νησιού. Με βάση την ανάρτηση που έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κο Αντώνη Κωβαίο «Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της Κοινότητας μας, προέβη σε μια πολύ σημαντική για το νησί μας ανάθεση, που αφορά την εκπόνηση των μελετών και τευχών δημοπράτησης σε εταιρεία μελετών για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων ΒΙΟ.ΚΑ Άνω Κουφονησίου. Το κόστος της ανάθεσης ανέρχεται στο ποσό των 24.000€.

Να θυμίσουμε πως αυτή η σπουδαία απόφαση ακολουθεί την προηγούμενη ανάθεση το έτος 2018, σε μελετητικό γραφείο με το ποσό των 24.520ευρώ για την αναγκαία Ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων ΒΙΟ.ΚΑ Κουφονησίου, όπου και πετύχαμε να εκδοθεί στις 03-09-2019 απαραίτητη προϋπόθεση για την προαναφερόμενη ανάθεση της μελέτης συντήρησης & αναβάθμισης του ΒΙΟ-ΚΑ Κουφονησίου. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό για την πολύτιμη βοήθεια του και την συνεργασία μας καθώς και τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του δήμου μας για το έργο που επιτελούν».

Και τέλος, σήμερα (28/12) έχουμε μία ακόμη δράση… Και αυτή αφορά την προμήθεια Πίλαρ (νερού – ρεύματος) για το Τουριστικό Καταφύγιο Κουφονησίων. Μάλιστα, είναι προϋπολογισμού 23.560 ευρώ και ο κος Κωβαίος θα σημειώσει στην σελίδα που διαθέτει στα social media « Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας και τις ευχαριστίες μας στο Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, διότι η προμήθεια των Πίλαρ είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Τουριστικού Καταφυγίου».

Περιμένουμε την επόμενη δράση…

www.naxospress.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ