Διαβάζοντας τις εκατέρωθεν Ανακοινώσεις του «ανώνυμου» ΑΚΙΣ και του επωνύμου Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Σίφνου σχετικά με το έργο του Γηπέδου 5χ5 στον Αρτεμώνα, ως οι μόνες εν δυνάμει  παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (την άλλη την χάσαμε στις Σαϊτιές), έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω :  

Είναι οξύμωρο να εμφανίζεται η προηγούμενη δημοτική παράταξη «ΑΚΙΣ» ΑΝΩΝΥΜΑ , δηλαδή χωρίς  νόμιμο εκπρόσωπο, και να υπερασπίζεται τα «δήθεν» έργα της. Ποιος αλήθεια εκπροσωπεί ΤΩΡΑ την ΑΚΙΣ ;  ο Ανδρέας, ο Κώστας, ο Γιώργος, ο Τόλης, η Φραγκίσκα κλπ ; Καλό θα ήταν ως πρώην δημοτική παράταξη να  μαζευτούν όλοι μαζί οι προαναφερόμενοι όπως μαζεύτηκαν πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και να  αναθέσουν την εκπροσώπησή τους σε κάποιον για να βγαίνει ΕΠΩΝΥΜΩΣ και να δηλώνει ό,τι θέλει να  δηλώσει . Αλλιώς προβαίνει όποιος το πράττει αυτό σε μία παράνομη πράξη η οποία ονομάζεται  «αντιποίηση αρχής». Αυτά ως προς τα τυπικά του θέματος. 

Ως προς την ουσία των δηλουμένων , τα οποία ακολουθούν την πεπατημένη των προηγουμένων  ανακοινώσεων τους, μας προξενεί εντύπωση όπως και σε άλλες προτάσεις της προηγούμενης δημοτικής  παρατάξεως η σπατάλη χρόνου υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων, τα οποία σχεδόν όλα  κατέληγαν σε απεντάξεις ή μη υλοποιήσεις. Ακόμη θυμόμαστε την τακτική των επιστολών τις Υπηρεσίες  χωρίς καμία παρακολούθηση και συνέχεια (βλέπε υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ εν όψει του έργου της  αποχετεύσεως). 

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του π. Δημάρχου, εάν αυτός είναι ο συντάκτης των ανακοινώσεων, να μην  ξεχαστεί, έχοντας στο μυαλό του την επάνοδο του στην κεντρική σκηνή , αλλά η μέθοδος αυτή είναι  λανθασμένη. Αν έχει πολιτικό λόγο και γνώση, ας βγει επώνυμα και ας καταθέσει γραπτώς (όχι  καταγγείλει) τις προτάσεις του για το καλό του Δήμου σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που  πραγματοποιείται.  

Όσον αφορά στην παρούσα δημοτική αρχή, θα πρέπει να μας διευκρινίσει μερικές λεπτομέρειες ως προς  το συγκεκριμένο έργο διότι το θεωρούμε υπερκοστολογημένο. Το προηγούμενο ίδιο έργο αναφέρεται  όπως μας γράφει ο «ΑΚΙΣ» προϋπολογισμού 250.000 Ε , όπως μας ανταπαντά στο σημερινό Δελτίο Τύπου  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 206.548,97€ και τώρα εμφανίζεται 350.000 Ε (τα Ευρώ δεν είναι  μαρουλόφυλλα). 

Επειδή ακούγονται πολλά στις οδούς, στα στενά και στα μονοπάτια περί κακοδιαχείρισης του Δήμου από  την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμείς δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο στην παρούσα δημοτική αρχή  μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021. Μέχρι τότε θα πρέπει να βγει επώνυμα και με ατράνταχτα στοιχεία να μας  δηλώσει εάν υπήρξαν ατασθαλίες, υπερτιμολογήσεις, υπόκρυψη εσόδων και άλλες παράνομες ή  παράτυπες πράξεις στον Δήμο ή στις ελεγχόμενες από τον Δήμο υπηρεσίες, εταιρείες και οργανισμούς  από τα όργανα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.  

Αν όμως δεν το πράξει, τότε δύο συμπεράσματα μπορούμε να συνάγουμε : α) όλα είναι καλώς καμωμένα  στα προηγούμενα οκτώ έτη, οπότε θα πρέπει να πάψει κάθε φήμη ιδιαιτέρως για το Λιμενικό Ταμείο ή β)  καλύπτει τα κακώς καμωμένα για να μη θιγούν φίλοι, συγγενείς και άλλοι , κατάσταση η οποία  συνεπάγεται νομικές κυρώσεις και σε αυτούς που τα συγκαλύπτουν ως συνεργοί. 

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε, ότι πέραν ότι συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε κοινοτικό και  δημοτικό συμβούλιο καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις για το καλό της Σίφνου, παρακολουθούμε  στενά τα έργα και τα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής. Επειδή δεν βγαίνουμε στα μέσα  επικοινωνίας να κάνουμε φιγούρα, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε και δεν επεμβαίνουμε όπου  πρέπει. Θεωρούμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να δίνουμε ένα σημαντικό χέρι βοηθείας παρά να  σπρώχνουμε προς τον βυθό. Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί συμπολίτες μας αλλά και συμπατριώτες μας  καταλαβαίνουν ότι το έργο του Δήμου Σίφνου δεν είναι έργο μόνον της συμπολίτευσης αλλά και της  υπεύθυνης αντιπολίτευσης η οποία επιδοκιμάζει και βοηθά τα σωστά έργα αλλά και αποτρέπει τα ηθελημένα ή τα αθέλητα λάθη. 

Καλή Αντάμωση στις 15 Ιανουαρίου 2021.  

Για την «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» Για την «ΣΙΦΝΕΪΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΩΝΑ» Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης

Κοινοτικός Σύμβουλος Απολλωνίας

Κηρύκος Α. Κορακής

Κοινοτικός Σύμβουλος Αρτεμώνος

Advertisements