Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει ένα μικρό … κίνημα με τίτλο “Ολοι για τη Νάγια” και σε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε την οικογένεια της Νάγια Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου ώστε να συλλέξει ένα αρκετά σεβαστό ποσό που γεννήθηκε με κώφωση και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά το ΕΣΥ κωφεύει … Οπως αναφέρει στη σελίδα που δημιούργησε η μητέρα της Δέσποινα Γκοβάτσου (ζει στην Χώρα της Νάξου με το σύζυγό της Στέφανο και τον αδελφό της Νάγια, Δημήτρη) «Η Νάγια έπρεπε να φτάσει στην ηλικία των 19 μηνών, στις 17 Απριλίου 2019, για να της τοποθετηθεί το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα στο δημόσιο νοσοκομείο Αττικόν. Ως τότε, το μωρό μας, δεν μας είχε ακούσει ΠΟΤΕ. Η ενεργοποίηση του έγινε στις 14 Μαΐου 2019 και έτσι έχει μπει πια στον μαγικό κόσμο των ήχων και των μελωδιών. Τώρα είμαστε στην αναμονή για να βάλει και το δεύτερο εμφύτευμα και να έχει ολοκληρωμένη ακοή».

Και η προσπάθεια ξεκίνησε… Μόνο που υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα… Η δεύτερη εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο (ΕΣΥ ακούς;) και εδώ μπαίνει το ιδιωτικό Νοσοκομείο και το κόστος της επέμβασης αγγίζει τα 40.000 ευρώ. Και το εντυπωσιακό είναι ότι έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 5.532,56 ευρώ, όπως βλέπουμε και στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί και με τίτλο “Ολοι για τη Νάγια” …

Κι εδώ έρχεται ένας συμπατριώτης μας… Ενας λάτρης του ποδοσφαίρου, ο Κυριάκος Πολυκρέτης. Ενα από τα αγαπημένα παιδιά του νησιού και ο οποίος πριν από έναν μήνα περίπου έγινε για 2η φορά πατέρας με την σύζυγό του Φωτεινή να φέρνει στο κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι… Οπως καταλαβαίνουμε και μόνο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει στην αγκαλιά του ένα τόσο τρυφερό πλάσμα, η ευαισθησία του για τη μικρή Νάγια έγινε ακόμη … μεγαλύτερη.

Και χθες προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση μέσα από τη σελίδα του στα social media… Και όπως διαβάζουμε ” Κάποιοι από εσας γνωρίζετε ότι εδώ και λίγους μήνες προσπαθώ να κάνω μια συλλογή από ποδοσφαιρικές φανέλες με τις οποίες έχουν αγωνιστεί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή είναι προοριζομενες για να αγωνιστούν με αυτές.

Ένα μικρό αγγελούδι 3 χρόνων, χρειάζεται οικονομική βοήθεια ώστε να μπορεί να ακούει φυσιολογικά. Το όνομα της είναι Νάγια. Αποφάσισα να βγάλω κάποιες φανελες μου σε δημοπρασία ώστε όλο το ποσό που θα μαζέψω, να πάει αποκλειστικά σε αυτόν τον σκοπό. Εάν έχετε κάποιους φίλους που μαζεύουν φανελες ή θέλουν να βοηθήσουν, σας παρακαλώ πείτε τους να με κάνουν «φίλο». Σε περίπτωση που δεν με γουστάρει κάποιος θε ήθελα για λίγες μέρες να το κάνει στην άκρη αυτό και μετά αν θελει ας με κάνει μπλοκ. Συντονιστείτε λοιπόν, από αύριο θα ξεκινήσω με την πρώτη φανέλα. Ας βοηθήσουμε όλοι οσο μπορούμε, αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε”.

Και σε λίγες ώρες (μετά τις 10 το πρωί) ο Κυριάκος θα ξεκινήσει αυτή τη πρωτοβουλία. Οπως μας ενημέρωσε η πρώτη φανέλα που βγαίνει στον … αέρα είναι του Ελληνα διεθνή αμυντικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Είναι από την εποχή που αγωνίζονταν στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και δη τη περίοδο 2016 – 17… Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε παρά να μπούμε στη σελίδα του Κυριάκου Πολυκρέτη στα social media και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες…

Μπορεί το ΕΣΥ να μην ακούει, το σίγουρο είναι πάντως ότι οι Ναξιώτες θα ακούσουν και θα βοηθήσουν την μικρή Νάγια… Το έκαναν στο παρελθόν, Θα το κάνουν και τώρα…. Το πνεύμα των Χριστουγέννων άλλωστε είναι ο ιδανικός αρωγός για πρωτοβουλίες όπως αυτή….

www.naxospress.gr

Advertisements