Αλέξανδρος Αλεξιάδης
Την απόφαση τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του δημοσίου, ανακοινώνουν ο ένας Κυνηγετικός Σύλλογος μετά τον άλλον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «στη ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας» όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Σε νέο επίπεδο περνούν οι αγανακτισμένες διαμαρτυρίες των Κυνηγετικών Συλλόγων, για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.

Κατόπιν συνεννόησης, ο ένας σύλλογος μετά τον άλλον, ανακοινώνουν πως πλέον αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, από τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.

Οι κυνηγοί που δήλωναν «παρόντες» μέσω των συλλόγων τους σε όλες τις δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας, όπως σε περιπολίες κατά την αντιπυρική περίοδο, πλέον θα απέχουν μέχρι νεοτέρας, αναφέρει στο GRTimes.gr, o πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, Νίκος Τσιαγκάλης.

«Το κυνήγι θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ως άθληση και είναι σαν να λέμε ότι επιτρέπονται όλα τα αθλήματα, εκτός πχ του μπάσκετ. Τους ενοχλεί η πράξη φαίνεται και για αυτό πήραμε την απόφαση να απέχουμε από όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας χρειαζόταν το κράτος. Όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους Συλλόγους και το ξεκινήσαμε ως μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την αδικία», ανέφερε ο κ. Τσιαγκάλης.

Ο ίδιος τονίζει πως οι κυνηγοί πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν.

«Αν γίνει κάτι, πλέον δεν θα πάει κανένας. Το καλοκαίρι είμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα βουνά και κάναμε περιπολίες για φωτιές και μάλιστα εντοπίζαμε εστίες και επεμβαίναμε έγκαιρα, τώρα δεν θα πάμε πουθενά» τονίζει, ζητώντας από την κυβέρνηση να βγει κάποιος και να εξηγήσει εμπεριστατωμένα, για ποιον λόγο απαγόρευσαν το κυνήγι ως δραστηριότητα. «Βγήκαν και πήραν μια απόφαση χωρίς να μας πουν τίποτα. Χωρίς να βγει ένα ΦΕΚ που να το γράφει κάπου. Ας μας έλεγαν ότι απαγορεύεται πάνω από ένα άτομο σε κάθε αυτοκίνητο ή ότι αν βρουν πολλούς να διασκεδάζουν στο βουνό, πχ 1000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας. Δεν συζήτησαν καν το θέμα των περιορισμών» επισημαίνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και περιχώρων.

Μέχρι στιγμής, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσημα ή ανεπίσημα και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, Δεσκάτης, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Κιλκίς και αναμένεται να προστεθούν και άλλοι.

Δείτε την ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και παρακάτω τις αντίστοιχες ανακοινώσεις από άλλους Συλλόγους:
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων αναστέλλει τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.
Με την κίνηση αυτή, η οποία αποτελεί ελάχιστη αντίδραση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας στην ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας, που προέκυψε με την αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, αντίθετα με το ελεύθερο που ισχύει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ατομικά αθλήματα: πεζοπορία, ορειβασία, σκοποβολή, ποδηλασία, μηχανές βουνού και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Ζητούμε ισονομία και δικαίωση με την άμεση άρση της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας στις μετακινήσεις εντός του κάθε νομού. Έτσι ισότιμα, θα μπορούμε και εμείς, να βιώνουμε ψυχικά και σωματικά την φύση και το περιβάλλον αποκτώντας την ηρεμία που χρειαζόμαστε, σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο της πανδημίας, ασκώντας με κανόνες την αγαπημένη μας δραστηριότητα. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στο ελεύθερο κυνήγι.

www.grtimes.gr

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ