Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Sifnos

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Γιατί πρέπει να τρώμε παντζάρια; Αυτός ο γλυκός βολβός διαθέτει εκπληκτικές υγιεινές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικό καθαριστικό για το συκώτι, μειώνει την υπέρταση, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και προσφέρει άφθονη ενέργεια.

Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο γιατί πρέπει να τρώμε παντζάρια κάθε μέρα όπως και μερικούς τρόπους που μπορείτε να τα καταναλώσετε.

Τα παντζάρια είναι βολβώδη λαχανικά αλλά όπως θα εξηγήσουμε σε αυτό το άρθρο μπορείτε να καταναλώνετε επίσης τα φύλλα και τους μίσχους τους. Περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμινών Β και C, μεταλλικών στοιχείων όπως κάλιο, νάτριο, σίδηρο και μαγνήσιο όπως επίσης και φυτικές ίνες.

Γιατί πρέπει να τρώμε παντζάρια; Τα υγιεινά οφέλη των παντζαριών
Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, καταπολεμούν την αναιμία και την κόπωση. Είναι ιδανικά όταν βρίσκεστε στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια.
Μειώνουν την υπέρταση με φυσικό τρόπο.
Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι καθαριστικά και συμβάλλουν στον καθαρισμό του αίματος και του ήπατος. Προωθούν επίσης την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, οι οποίες καταστρέφουν το συκώτι.
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Είναι αντικαρκινικά, όπως και οι περισσότερες κόκκινες τροφές.
Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες προωθεί με φυσικό τρόπο την εντερική κινητικότητα.
Διαβάστε περισσότερα για το πώς μπορείτε να καθαρίσετε το συκώτι σας.

Τρόποι κατανάλωσης των παντζαριών
Βραστά: αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα η γλυκιά γεύση των παντζαριών, προτείνουμε να τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και να τα προσθέτετε σε σούπες λαχανικών ή κρέατος. Με αυτό τον τρόπο, η γεύση τους θα είναι ανεπαίσθητη αλλά παράλληλα θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές τους.

 

Μαγειρεμένα: για να μαγειρέψετε τα παντζάρια, θα πρέπει να τα πλύνετε πάρα πολύ καλά έτσι ώστε να μπορείτε να αφήσετε τη φλούδα τους. Θα πρέπει επίσης να αφήσετε και μερικά από τα κοτσάνια τους ώστε να διατηρήσουν τα θρεπτικά συστατικά, το χρώμα και τη γεύση τους. Θα πρέπει να τα μαγειρέψετε για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Ωμά: οι λάτρεις των παντζαριών τα απολαμβάνουν ωμά σε σαλάτες ή σαν γαρνιτούρα. Επειδή είναι αρκετά σκληρά, μπορείτε επίσης να τα τρίψετε στον τρίφτη για να χαρίσετε μια ξεχωριστή πινελιά στα πιάτα σας. Δοκιμάστε να τα προσθέσετε σε επιδόρπια, όπως σε μπισκότα και γιαούρτια.
Σε χυμούς και smoothies: μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή περιλαμβάνει την προσθήκη των παντζαριών σε χυμούς και smoothies. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επωφεληθείτε από τα ωμά θρεπτικά συστατικά τους χωρίς να χρειαστεί να τα μασήσετε. Δοκιμάστε το συνδυασμό τους με μήλα, μπανάνες, κόκκινα φρούτα, φράουλες.

Γιατί πρέπει να τρώμε παντζάρια
Κρατήστε τα φύλλα και γιατί να τρώμε παντζάρια
Αν αγοράζετε ολόκληρα ή βιολογικά παντζάρια, μπορεί να έχουν ακόμη τα φύλλα τους. Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ιδιότητες των παντζαριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φύλλα τους τα οποία καταναλώνονται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πλύνετε καλά και να τα προσθέσετε στους χυμούς, στα smoothies, στις σούπες, στις ομελέτες ή στις σαλάτες σας.


Τα φύλλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Κ καθώς επίσης και σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Γιατί πρέπει να τρώμε παντζάρια – φύλλα
Θεραπεία για τις γυναίκες
Ο χυμός παντζάρι είναι μια παλιά θεραπεία που είναι πραγματικά αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της μη σταθερής περιόδου και της πρόωρης εμμηνόπαυσης. Και στις δυο περιπτώσεις, θα πρέπει να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό παντζάρι με άδειο στομάχι όταν αισθάνεστε τέτοια δυσφορία.

Ρώσικη σούπα
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή που συνεχίζει να είναι δημοφιλής, είναι ιδανική για την καταπολέμηση κρυολογημάτων που είναι ιδιαίτερα κοινά σε αυτή τη χώρα: μπορς ή σούπα παντζαριού.

Κόβετε σε μικρά κομμάτια κρεμμύδια και παντζάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (7 λεπτά περίπου). Προσθέτετε ζωμό λαχανικών και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτετε λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο λάχανο, μαϊντανό, σέρι, αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση. Κατά παράδοση, προσθέτετε μια κουταλιά ξινή κρέμα όταν σερβίρετε.

Φυσική βαφή
Περιέργως, από τα παντζάρια μπορεί να εξαχθεί μια κόκκινη βαφή. Είναι γνωστή ως πρόσθετο E-162 ή βεταΐνη και δεν είναι βλαβερή για την υγεία, σε αντίθεση με άλλες κόκκινες βαφές γνωστές ως Ε-120 που προέρχονται από ένα έντομο. Αν και δεν είναι ακριβώς επικίνδυνο, το Ε-120 μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να τρώμε παντζάρια.

meygeia.gr

Top επιλογές της εβδομάδας

Βαρύ πένθος στην ακτοπλοϊα μας.Έφυγε από τη ζωή ο μάστρο-Γιάννης ο Ζούρας.Βίντεο

Άλλο ένα άσχημο μαντάτο βύθισε στο πένθος το λιμάνι του Πειραιά, τα νησιά μας και την ακτοπλοΐα μας. Ο μαστρο-Γιάννης ο Ζούρας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μέσα στο πλοίο που αγαπούσε, στο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ στο λιμάνι του Πειραιά. Η μεγάλη καρδιά ...

Βαρύ πένθος στη Σίφνο.Έφυγε ο Νίκος ο Ατσόνιος(Μπαϊράμης)

Σήμερα μας ήρθε ένα πολύ κακό μαντάτο στη Σίφνο.Ο Νίκος ο Ατσόνιος, ο Μπαϊράμης έφυγε από την ζωήΟ άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα σε εργατικό ατύχημα.Στα πενήντα εννιά του χρόνια έσβησε τόσο αναπάντεχα μία θρυλική μορφή του Αρτεμώνα. Νοικοκύρης, μεγάλ...

Κλοπή στη Σίφνο και εξιχνίαση της από την Αστυνομία

Την 14-12-2024 από το Αστυνομικό Τμήμα Σίφνου εξιχνιάστηκε κλοπή και σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού ο οποίος μεσημεριανές ώρες της 11-12-2024 αφαίρεσε από κατοικία πορτοφόλι με χρηματικό ποσό. Τα χρήματα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και...

To ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ της fast ferries σε πρόσδεση στη Σέριφο.Βίντεο

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024.Το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ανεβαίνει από Σαντορίνη για Νιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της Σερίφου.Ξεκινά η διαδικασία πρόσδεσης.Ο καπετάν Κυριάκος Μουζάκης δίνει τις εντολές.Το πλοίο γυρ...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ένα όμορφο στιγμιότυπο από το σημερινό ταξίδι του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» προς το λιμάνι του Πειραιά. Ο Νίκος ο Θεολόγος (Φλούδης)με τον γιό του τον Αντώνη από την Σίφνο με τον Σάκη τον Χαϊκάλη, τον λοστρόμο του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».Εδώ και χρόνια οι ...
16,947ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
227ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,698ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες

spot_img