Μπορεί επί 15 χρόνια να υπάρχει ένα τσουβάλι που εκτελεί χρέη βάνας σε κεντρικό σημείο δήμου και κανείς να μην το αλλάζει; Προφανώς και συμβαίνει. Όπως μαθαίνουμε σήμερα στη Σέριφο, μετά από 15 χρόνια τοποθετήθηκε νέα βάνα σε κεντρική υδρορροή και το …τσουβάλι αποτελεί παρελθόν.. Δείτε την σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Σερίφου για το συγκεκριμένο θέμα « Καθημερινά καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη του αυτονόητου. Η εποχή που έμπαινε η “τσουβάλα” για να μη φαίνεται οτι έτρεχε το νερό ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τοποθετήσαμε νέα βάνα, μετά απο 15 χρόνια (!!) και σφράγισε. Υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Ράμπια Σ. & του πρώην Αντιδημάρχου Ρώτα Δ. Ο Δήμος Σερίφου ευχαριστεί τους κ. Κουζούπη Ηλία & Νίκο Λιβάνιο για την πολύτιμη συμμετοχή τους, καθώς και τον κ. Manolis Gerontaris για τη δωρεάν μεταφορά της βάνας. Οι προγραμματισμένες εργασίες συνεχίζονται, αλλά χρειάζονται χρήματα, χρόνος και υπομονή».

Και με την ευκαιρία της …βάνας και του τσουβαλιού παραθέτουμε και την τοποθέτηση του δημάρχου Σερίφου Κωνσταντίνου Ρεβίνθη με αφορμή τους λογαριασμούς νερού… Και όπως σημειώνει «οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους»

«Μετά από ορισμένες αντιδράσεις που προέκυψαν από μερίδα κατοίκων της Σερίφου, σχετικά με την έκδοση των λογαριασμών Ύδρευσης-Αποχέτευσης και τα ποσά με τα οποία έχουν χρεωθεί, κρίνεται αναγκαίο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Άλλωστε, ένα από τα βασικά προβλήματα που κληθήκαμε να επιλύσουμε και να βάλουμε σε «τάξη», ήδη από την αρχή της θητείας μας ήταν αυτό που αφορούσε τη μη έκδοση λογαριασμών Ύδρευσης-Αποχέτευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καταρχάς, ο λογαριασμός χωρίζεται σε δύο σκέλη για τους οικιακούς χρήστες, καθώς περιέχει πάγιο ύδρευσης (20,16€ συν ΦΠΑ) και αποχέτευσης (77€ συν ΦΠΑ) για το έτος 2019, όπως αναγράφεται στο πάνω αριστερό μέρος του λογαριασμού, με βάση την υπ’ αριθμόν 143/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατανάλωση η οποία αφορά τα έτη 2017-2018-2019, με βάση τις υπ’ αριθμόν 161/2016, 11/2018 και 143/2018, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθ’ ότι ο τελευταίος λογαριασμός που είχε εκδοθεί με κατανάλωση αφορούσε την περίοδο, ως 31/12/2016, αντίστοιχα και για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι κλίμακες για την τιμολόγηση κατανάλωσης που είχαν ψηφιστεί, με βάση τις ως άνω αποφάσεις και ισχύουν για ένα έτος, δεν δύναται να τροποποιηθούν αναδρομικώς κατά την κείμενη νομοθεσία και είναι οι ακόλουθες:

0-100 m3 101-200 m3 201 m3 και άνω

2017 0,80€ προ ΦΠΑ 1,00€ προ ΦΠΑ 1,70€ προ ΦΠΑ

2018 0,80€ προ ΦΠΑ 1,00€ προ ΦΠΑ 1,70€ προ ΦΠΑ

2019 0,80€ προ ΦΠΑ 1,00€ προ ΦΠΑ 1,70€ προ ΦΠΑ

 

Κατά τα παλαιότερα χρόνια υπήρξαν αρκετά λάθη στην καταμέτρηση, με υποεκτίμηση της κατανάλωσης, γεγονός που οδήγησε στην παρουσίαση αυξημένης κατανάλωσης κατά την τριετία 2017-2019. Όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, θα γίνεται επιμερισμός της κατανάλωσης με βάση τη μέση κατανάλωση ανά έτος και τιμολόγηση με βάση τις ισχύουσες χρεώσεις της εκάστοτε χρονιάς.

Κλείνοντας, ως Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην αισθανθεί κανένας πολίτης την αδικία!

www.naxospress.gr

 

Advertisements