Η κακοκαιρία ΛΕΑΝΔΡΟΣ έκανε το βράδυ την εμφάνιση της στις Κυκλάδες και την Σίφνο με κύριο χαρακτηριστικό της την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που να θυμίσουμε ότι πριν 3 ημέρες έφτασε τους 25,4 βαθμούς και σήμερα ειναι στους 10.7(στις 08:20).Φυσικά η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και στην ουσία είναι το πρώτο κρύο του φετινού χειμώνα.

Τα ξημερώματα έβρεξε λίγο(0,8 mm)ενώ αυτή την ώρα επικρατεί συννεφιά.Στιγμιαία οι ριπές των ανέμων έφτασαν στα 61,2 Km / h στις 06:07.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο”Λέανδρος”δεν θα είναι τόσο έντονος όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα,απλά θα έχει κρύο και βροχή όπως είναι φυσιολογικό και πρέπει να κάνει αφού τα κουνούπια ακόμη κάνουν πάρτυ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν για το λιμάνι της Σίφνου που είναι τοποθετημένος ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών μετά από δική μας πρωτοβουλία(έχουμε και την επίβλεψη του)στις 18/06/2019(www.kaipoutheos.gr)και έπειτα από αίτημα και τηλεφωνική μας επικοινωνία με με το αστεροσκοπείο Αθηνών και τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο της ιστοσελίδας meteo.gr κύριο Λαγουβάρδο Κωνσταντίνο(www.kaipoutheos.gr)και την αποδοχή και συνεργασία της τότε Δημοτικής αρχής.

Καλό θα ήταν να μπεί και δεύτερος σταθμός σε άλλο σημείο του νησιού(πχ Αρτεμώνας-Αη Μαρκούρη,έχουμε κάνει τις ενέργειες με θετική ανταπόκριση)για να έχουμε μια πλήρη γεύση αφού ιδιαίτερα στους ανέμους οι διαφορές είναι μεγάλες ανάλογα το σημείο.

Τα δρομολόγια των πλοίων όπως όλα δείχνουν θα εκτελεσθούν.

Για να βλέπετε ζωντανά αλλά και με πλήρη στατιστικά τον καιρό στην Σίφνο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://penteli.meteo.gr/stations/sifnos/

Advertisements