Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , προερχόμενος από την ιερά νήσο Μήλο, επεσκέφθη ποιμαντικώς σήμερα την ολιγάνθρωπη και αγιοτόκο νήσο Κίμωλο και το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας, με την παρουσία του Δημάρχου Κιμώλου κ. Κωνστ. Βεντούρη, των Αντιδημάρχων κ. Π. Σάρδη και κας Ελισάβετ Βαμβακάρη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλία Τσακίρη, του Λιμενάρχη Κιμώλου κ. Αναστ. Καρακουλάκη και πολλών Κιμωλίων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η Εκκλησία διδάσκει τους πιστούς, εκτός των άλλων, και με τις Ιερές της Ακολουθίες, αρκεί να είμεθα δεκτικοί και να ενωτιζόμεθα με προσοχή τα μηνύματα, που μας προσφέρουν, ώστε να τροφοδοτούμε πνευματικά την ψυχή μας, να την μετατρέπουμε, όπως ο Τελώνης, σε κατοικητήριο της Χάριτος του Θεού και να ενισχυόμεθα στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση των δυσκολιών της ζωής, ακόμα και των πιο απρόσμενων και απροσδόκητων, όπως η ενσκήψασα πανδημία.
Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου Πρωτοπρ. Δημ. Βεντούρη για το έργο του, ευχήθηκε στους παρισταμένους για το αρξάμενο Τριώδιο και, εν τω προσώπω των παρόντων μαθητών, ευχήθηκε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές της Κιμώλου.
Αύριο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μέσω Μήλου, Αθηνών και Πειραιώς, επιστρέφει στην Ερμούπολη.

imsyrou

Advertisements