Λίγα Λόγια Αποχαιρετισμού στο Στρατή Βασάλο

Με αισθήματα βαθύτατης λύπης και σεβασμού, η Σίφνος σήμερα αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο.

Ο Στρατης Βασσάλος υπήρξε προσηνής, ευγενικός και καλοσυνάτος, με ήθος και αξίες, τις οποίες υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση. Πρωτοπόρος σε ιδέες και έργα, άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στα δρώμενα του νησιού μας.

Δύο ήταν οι μεγάλες του αγάπες:Η οικογένεια του και η αγροτιά, ο πρωτογενής τομέας!

Η αγαπη του για το νησί μας, μέσω της προσφοράς του στα κοινά, τον ανέδειξε από μικρή ηλικία σε σύμβουλο της κοινότητας Απολλωνίας το διάστημα 1965-1967.
Αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά την τετραετία 1998-2002 και διορίστηκε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης τουριστικής Ανάπτυξης Σίφνου(ΔΕΤΑΣ) την περιοδο αυτή.
Την τετραετια 2002-2005 διατέλεσε Αντιδήμαρχος και έβαλε τις πρώτες σημαντικές βάσεις για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου που είχε για τον πρωτογενή τομέα, την Κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου.

Η χαρά που ένιωσε όταν το 2005 ξεκίνησε η κατασκευή του, ήταν πολύ μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν δυστυχώς και η απογοήτευσή του, όταν είδε το Έργο αυτό να μένει ημιτελές, για διάφορους λόγους.

Ο Στρατής Βασσάλος υπήρξε από τους πιο κοντινούς και άμεσους συνεργάτες μας και οι συμβουλές του ήταν πάντα χρήσιμες! Έτσι, μετά τις κοινές μας προσπάθειες και τους κοινούς μας αγώνες, η συγκίνηση που ένιωσε όταν το 2013 ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Σφαγείου ήταν πολύ έκδηλη.

Όταν, δε το 2016, λάβαμε από το Υπουργειο Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων τον απαραίτητο κωδικό, για να μπορούμε να προωθούμε τα σφαγμένα ζώα εκτός Σίφνου και εκτός Ελλάδας, η ικανοποίηση του ήταν απερίγραπτη.
Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του είχε γίνει πραγματικότητα!

Ο Στρατής Βασσάλος υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αγροτικού & Μελισσοκομικού Συλλόγου, στον οποίο διετέλεσε για αρκετά χρόνια Πρόεδρος. Η ενημέρωση και επιμόρφωση των αγροτών και των μελισσοκόμων ήταν πρωταρχικός του στόχος, γι αυτό το σκοπό πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση αρκετών συνεδρίων και ημερίδων.

Όντας οραματιστής, συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της Βιολογικής κτηνοτροφίας στο νησί μας. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα συνέδριο: «Η ευθύνη για την κληρονομιά του αγροτικού χώρου, μας υποχρεώνει σ’ εκσυγχρονισμό και αλλαγή προς μια βιώσιμη ανάπτυξη».
Από το 2005, ήταν Μέλος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργοσαρωνικού και Νήσων & μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ

Πολυαγαπημένε μας Στρατή,
Καλό σου ταξίδι!
Θα ζεις στην καρδιά μας πάντα με αγάπη και εκτίμηση!
Τα πιο Θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου και στους δικούς σου ανθρώπους!

Ανδρεας Ν. Μπαμπούνης
τ. Δήμαρχος Σίφνου

Advertisements