Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέπτεται από χθες ποιμαντικά την απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπο νήσο Σίκινο.
Άμα τη αφίξει του, προερχόμενος από την Ερμούπολη, χθες το εσπέρας τέλεσε την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Σταυρού- Παναγίας Παντανάσσης, η περίπυστη εικόνα της Οποίας, φυλασσομένη στον Ιερό Ναό, εορτάζει κατ’ έτος και τιμάται από τους απανταχού Σικινίους την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Β. Μαράκης, ο Αντιδήμαρχος, Εκπαιδευτικοί και Σικίνιοι πιστοί, με τάξη και συμμόρφωση στους κανόνες υγειονομικής προστασίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής και το θεολογικό περιεχόμενο του Ακαθίστου Ύμνου, στον οποίο αναπτύσσεται με λογοτεχνική δύναμη και έντονη πνευματικότητα το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Χριστού.
Προέτρεψε δε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας, να εμπιστεύονται τους ειδικούς και να έχουν πίστη και αισιοδοξία ότι γρήγορα θα περάσει και αυτή η δοκιμασία και θα επανέλθουμε όλοι στο δρόμο της κανονικής ζωής, και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.
Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη προσκυνηματικά την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, την Υπεύθυνη της οποίας Μοναχή Δωροθέα ευχαρίστησε και συνεχάρη για το ανακαινιστικό και πνευματικό έργο που επιτελεί.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θα προβεί στην σε Πρεσβύτερο χειροτονία του εκ των Διακόνων του Νικολάου Χαρούλη.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ