Οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους, Covid και μη, ξεπερνούν τους 100 και απόψε. Καθώς η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται, σταδιακά «στερεύουν» και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Συνεχίζονται οι δραματικές εφημερίες στα νοσοκομεία και η αγωνιώδης προσπάθεια των γιατρών να βρουν κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς, παρά τη μικρή μείωση των νέων εισαγωγών περιστατικών Covid τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΚΑΒ στις 8 το βράδυ της Τρίτης (30/3) οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους, Covid και μη, ανέρχονταν σε 132, όπως πληροφορείται το iEidiseis.

Οι 115 εξ αυτών νοσηλεύονται στην Αττική, όπου όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ όλες οι Μονάδες είναι γεμάτες, ενώ για ακόμη 17 βαρέως πάσχοντες ασθενείς αναζητείται ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην περιφέρεια.

Επισημαίνεται πως 60 από τους 132 ασθενείς για τους οποίους οι γιατροί ζήτησαν την εύρεση κλίνης ΜΕΘ, μέσω της σχετικής πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, βρίσκονται στην ίδια λίστα για 4η ημέρα σήμερα.

Οι τελευταίες αυτές πληροφορίες «δείχνουν» πως πλέον δοκιμάζονται και τα περιφερειακά νοσοκομεία, πέραν των δομών του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο.

Όπως έχουν από μέρες επισημάνει, άλλωστε, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών, η Αττική εξυπηρετεί και τους γύρω νομούς, όπου τα νοσοκομεία βρίσκονται και εκεί στο «κόκκινο». Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε χθες από την Πάτρα, όπου και βρέθηκε, πως και τα νοσοκομεία της Αχαΐας είναι σε οριακό σημείο.

Νωρίτερα σήμερα, νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ανέφεραν στο iEidiseis πως στα τρία εκ των τεσσάρων εφημεριακών νοσηλευτηρίων του ΕΣΥ της πόλης, οι ΜΕΘ εξαντλούνται: Στο Παπαγεωργίου οι Covid ασθενείς καταλαμβάνουν 18 από τις 18 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλοι 6 ασθενείς βρίσκονται στις 6 κλίνες της γενικής ΜΕΘ. Πληρότητα 100% είχε, το μεσημέρι, και το Ιπποκράτειο, ενώ στο ΑΧΕΠΑ οι κενές κλίνες ΜΕΘ ήταν μόλις δύο.

Επισήμως, το Υπουργείο υγείας αναφέρει πως η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ covid-19 άγγιζε το 82,15% τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας έφτασαν τις 402 το περασμένο 24ωρο (ημερήσια μεταβολή -11.84%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς, κατά τον ΕΟΔΥ.

Ο αρμόδιος Οργανισμός ανακοίνωσε, νωρίτερα, την επιβεβαίωση του αριθμού – ρεκόρ των 4.340 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ρεκόρ αποτελεί και η άνοδος των διασωληνωμένων ασθενών Covid στους 741.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι ασθενείς που έχασαν τη μάχη με τον ιό το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 72, ενώ το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έφτασε τις 8.017.

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Advertisements