Τα 7 μοναστήρια σε 6 χώρες που ευθυγραμμίζονται απόλυτα πάνω στον χάρτη. Η θεωρία των «γραμμών ley» με την ενεργειακή δύναμη. Η «ιερή γραμμή» που περνάει και από την Ελλάδα…
Εφτά μοναστήρια σε έξι διαφορετικές χώρες, αφιερωμένα όλα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που ευθυγραμμίζονται πλήρως πάνω στον χάρτη. Για πολλούς αποτελεί σύμπτωση. Για άλλους απόδειξη της θεωρίας των «Γραμμών Ley».
Τα θεμέλια της θεωρίας έθεσε πριν από έναν αιώνα ο βρετανός αρχαιολόγος Άλφρεντ Γουάτκινς. Ο Γουάτκινς επί χρόνια μελετούσε τις θέσεις που είναι κτισμένα τα σπουδαιότερα μνημεία της ανθρωπότητας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά από αυτά, αν ενωθούν πάνω στον χάρτη, σχηματίζουν μία τέλεια ευθεία.
Ονόμασε τις ευθείες αυτές «γραμμές ley» και χάραξε σε μια υδρόγειο όλες όσες είχε εντοπίσει. Υποστήριξε μάλιστα ότι στα σημεία όπου οι νοητές γραμμές τέμνονται, βρίσκονται τα μέρη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή ισχύ στην γη. Σύμφωνα με τον Γουάτκινς, οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν ποια είναι τα μέρη αυτά και φρόντιζαν να αξιοποιούν τις ενεργειακές τους ιδιότητες, επιλέγοντάς τα για την ανέγερση των πιο σπουδαίων κτισμάτων, ναών και πόλεων. Το 1925, ο Γουάτκινς εξέδωσε το βιβλίο «The Old Straight Track», στις σελίδες του οποίου εξηγούσε εις βάθος τη θεωρία του.
Η ανταπόκριση που έλαβε δεν ήταν αυτή που περίμενε. Παρότι αρκετοί λάτρεις της αρχαιολογίας και των μυστηρίων ενθουσιάστηκαν με τις ιδέες του, η επιστημονική κοινότητα τις απέρριψε κατηγορηματικά.
Έτσι, πολύ σύντομα, οι «γραμμές ley» πέρασαν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Η «γραμμή του Μιχαήλ» Μία από τις πιο γνωστές «γραμμές ley» στην Ευρώπη είναι αυτή του αρχάγγελου Μιχαήλ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι συμβολίζει το σπαθί, σήμα κατατεθέν του, που σύμφωνα με την Αγία Γραφή, του είχε χαρίσει ο Θεός.
Η «ιερή γραμμή» του Μιχαήλ, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, ξεκινά από το μικρό νησάκι Skellig Michael στη νότια Ιρλανδία. Όπως φανερώνει το όνομά του, το νησί είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Οι μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοι είναι οι μοναχοί που ζουν στο ομώνυμο μοναστήρι, ενώ η εκκλησία που είναι κτισμένη στο νησάκι χρονολογείται περί το 1000 μ.Χ. Το νησί Skellig Michael στην Ιρλανδία. Wikimedia Commons Επόμενη «στάση» της «ιερής γραμμής» του Μιχαήλ είναι ένα ακόμα νησάκι του Ηνωμένου Βασιλείου. Το St. Michael’s Mount βρίσκεται στον αγγλικό νότο και είναι αφιερωμένο στον αρχάγγελο. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως μια μικρογραφία του γαλλικού Μον-Σαιν-Μισέλ, το οποίο αποτελεί το επόμενο σημείο της «ιερής γραμμής».
Πέρα από το όνομα, διαθέτουν παρόμοιο σχήμα και κοινά παλιρροιακά χαρακτηριστικά. Το εντυπωσιακό Μον-Σαιν-Μισέλ στην Γαλλία. Wikimedia Commons Η πορεία συνεχίζει με το μοναστηριακό σύμπλεγμα Σάκρα ντι Σαν Μικέλε. Είναι κτισμένο στις πλαγιές του όρους Πιρκιριάνο στο Τορίνο και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.
Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει δύο σημεία πάνω στην «ιερή γραμμή». Μετά το Σάκρα ντι Σαν Μικέλε στον βορρά, ακολουθεί το Ιερό του Monte Sant’Angelo στον ιταλικό νότο. Πρόκειται για τον παλαιότερο ναό στη δυτική Ευρώπη που είναι αφιερωμένος στον αρχάγγελο, ενώ αποτελεί δημοφιλή τόπο προσκυνήματος από τα μεσαιωνικά χρόνια. Το Ιερό του Monte Sant’Angelo είναι ο παλαιότερος ναός στη δυτική Ευρώπη αφιερωμένος στον αρχάγγελο.
Ο προτελευταίος σταθμός της γραμμής ley εντοπίζεται στην Ελλάδα. Η Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα υπόλοιπα πέντε μνημεία του χάρτη. Αποτελεί ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το πανύψηλο καμπαναριό, χτισμένο σε ρυθμό μπαρόκ-ροκοκό. Τέλος, η νοητή γραμμή καταλήγει στο Ισραήλ και συγκεκριμένα, στο μοναστήρι που υπάρχει στην κορυφή του όρους Καρμέλ.
Το καμπαναριό της Μονής του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη. Wikimedia Commons.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, κάθε σημείο συμβολίζει και ένα εδάφιο της Αγίας Γραφής για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η παρατήρηση ότι η κλίση της λωρίδας ley ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ηλιοβασίλεμα την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου….
Διαβάστε όλο το άρθρο: mixanitouxronou.gr