Με υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα και σχολική κάρτα που θα έχουν πάντοτε μαζί τους επιστρέφουν στο σχολείο οι μαθητές του Λυκείου.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια και οι μαθητές θα ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες μετά από πολύ καιρό. Ωστόσο, για την επιστροφή τους στα θρανία, ισχύουν αυστηρά μέτρα, προκειμένου τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και μετά το Πάσχα να επιστρέψουν και οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα, τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου θα μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet.

Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα εκτυπώνεται από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θα την επιδεικνύουν στους καθηγητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την πρώτη ώρα του μαθήματος.

Οι εκπαιδευτικοί θα εκτυπώνουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής, τότε οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση στην οποία θα αναγράφονται τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

www.ieidiseis.gr

Advertisements

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.