Η Δήμαρχος Σίφνου κυρία Μαρία Ναδάλη μίλησε από την Σίφνο σήμερα με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη  στον τηλεοπτικό σταθμό OPENTV στην εκπομπή “ώρα Ελλάδος”.

Η ομιλία είχε άρωμα από kaipoutheos.gr αφού με αφορμή το χθεσινό πρωταπριλιάτικο ψέμα μας η Δήμαρχος δέχθηκε την ερώτηση αν μπορούμε πλέον να έρθουμε στην Σίφνο με υδροπλάνο και φυσικά απάντησε ότι ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά είπε ακόμη”εμείς έχουμε πιάσει ζεστά το θέμα της αδειοδότησης και πάει αρκετά καλά με θετικές γνωμοδοτήσεις,ωστόσο όπως σε κάθε περίπτωση προτιμούμε να έχουμε τα αποτελέσματα και μετά τις ανακοινώσεις”.

Κατόπιν η συζήτηση πήγε στο φλέγον θέμα του κορονοϊού και η Δήμαρχος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο Σίφνου 792 εμβολιασμοί σε κατοίκους του νησιού μας ηλικίας από 60 ετών και άνω και προγραμματίζεται η έναρξη των εμβολιασμών για μόνιμους κατοίκους, ηλικίας 18 και άνω.

Ακολουθεί το βίντεο:

Εμείς να σημειώσουμε πως κάποια στιγμή, όμως, το πρωταπριλιάτικο αστείο θα γίνει πραγματικότητα.
Τα υδροπλάνα μπορούν να προσφέρουν και στη Σίφνο και σε όλα τα νησιά.
Αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις και το εγχείρημα να στηριχθεί από τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις αρμόδιες Αρχές.

Στα Δωδεκάνησα έναν αιώνα πριν υπήρχαν υδροπλάνα που εξυπηρετούσαν τη συγκοινωνία μεταξύ των νησιών.
Επί ιταλικής κατοχής, σε εποχές δύσκολες, οι Ιταλοί είχαν προνοήσει για κάποιες στοιχειώδεις υποδομές και υπηρεσίες.
Και μία από αυτές τις υπηρεσίες ήταν και τα υδροπλάνα.

 

Advertisements