Ο Αντώνης ο Καμπουράκης ετοιμάζει το εστιατόριον «Η Μερόπη» για να ανοίξει ξανά έπειτα από τόσο μακριά περίοδο. Δίπλα του τα εγγονάκια του τον βοηθούν και του συμπαραστέκονται με τα πανέμορφα χαρούμενα παιδικά βλέμματα.

Όλα αυτά υπό το βλέμμα του Γιάννη του Ξύδη που συμμετέχει με το δικό του τρόπο σε όλη αυτή ην μαγική προετοιμασία. Για τη Σίφνο, για την κάθε Σίφνο, η επανέναρξη της λειτουργίας των μαγαζιών αποτελεί ευτυχές γεγονός. Ακόμα και αν η λογική υπαγορεύει πως ένα μαγαζί σε ανοιχτό χώρο με λίγα τραπέζια θα μπορούσε να είναι ανοικτό εδώ και μήνες. Αλλά, για αυτό άλλοι αποφασίζουν. Οι φετινές προετοιμασίες των μαγαζιών αποτελούν το γεγονός της χρονιάς. Μία ιεροτελεστία επιστροφής σε αυτά που για μήνες στερηθήκαμε.

Η οικογένεια Καμπουράκη είναι πάντα εδώ, με τη μία γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη. Μετά από μερικά χρόνια αυτά τα μικρά παιδιά μπορεί να αναλάβουν αυτό το μαγαζί. Από τη μία γενιά στην άλλη… Με την ίδια πάντα αγάπη και το μεράκι που χαρακτηρίζει όλη αυτήν την οικογένεια.

Με το καλό!!! Καλή Ανάσταση!!!

 

 

Advertisements