Ευχάριστα είναι τα νέα στο θέμα των υδροπλάνων στην Σίφνο αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας θα λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι.

Μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης για την ασφάλεια των τουριστών λόγω κορονοϊού είναι να ξεκινήσει πρώτη η Σίφνος το φετινό καλοκαίρι(λόγω ότι είχε έτοιμο τον φάκελο αδειοδότησης)και ακολουθούν Μύκονος, Κύθνος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα, Ανάφη, Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Πάρος, Κως, Μήλος, Σύρος, Κάλυμνος, Λειψοί, Λέρος, Ίος και Κάσος. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτικοί φάκελοι των νησιών Δονούσα, Αγαθονήσι, Σύμη και Ανάφη.

Μέσα στην εβδομάδα καταφθάνει συνεργείο για την κατασκευή του υδατοδρομίου το οποίο δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια περιοχή αποφασίστηκε τελικά,το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι στις Καμάρες και υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουνίου.

Επίσης αύριο στις 15:00 καταφθάνει με ελικόπτερο στην Σίφνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον  Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογάννη, τον εκπρόσωπο της εταιρίας των υδροπλάνων και τον εκπρόσωπο της  κατασκευαστικής εταιρίας. Νεότερες αναλυτικές πληροφορίες το απόγευμα.

Με την ευκαιρία να θυμηθούμε στις 24/08/1969 ο Αλέξανδρος Ωνάσης έκανε   προσθαλάσσωση στον Κάβο των Καμαρών Σίφνου με το υδροπλάνο του και έφτασε στην παραλία όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία.

Advertisements

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.