Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου

                Σίφνος, 27 Μαΐου 2021

Επειδή τα καλά πρέπει να…γράφονται, θα θέλαμε να κάνουμε μία μικρή αναφορά  στη φωτεινή πλευρά της «Καινούριας Μέρας» και συγκεκριμένα στο Γ’ Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ζαμπέλη για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποίησε με τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σφαγείου. 

Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του, ο Δημήτρης έχει μια γνήσια αυθεντικότητα και είναι ο μοναδικός Αντιδήμαρχος που λειτουργεί με την έννοια ενός Αντιδημάρχου.
Σκέφτεται, οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί, αφήνοντας το στίγμα του στα δημοτικά δρώμενα. 

Μία από τις αρμοδιότητες που έχει επωμιστεί είναι η εποπτεία, η ευθύνη και ο συντονισμός της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου. Για να μπορέσει λοιπόν, να το εκσυγχρονίσει, βρήκε ένα κτήριο που κάποιοι πριν από αυτόν οραματίστηκαν και υλοποίησαν με σωστό ή λάθος τρόπο με γρήγορους ή αργούς ρυθμούς.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου ξεκίνησε το 2005 επί Δημαρχίας Γιάννη Γεροντή και από το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, προχωρήσαμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες και δαπάνες για την ολοκλήρωση κατασκευής του. 

Το 2013, η συστηματική προσπάθεια και οι κόποι των συνεργατών μας, δημοτικών συμβούλων και μη, επιβραβεύτηκαν και το Δημοτικό Σφαγείο πρωτολειτούργησε. 

Το 2016, λάβαμε για 1η φορά τον απαραίτητο κωδικό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχοντας πλέον τη δυνατότητα διάθεσης των ζώων εκτός Σίφνου και  εκτός Ελλάδας, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αλήθεια, πόση πικρία θα μπορούσε να μεταφέρει ο Δημήτρης Ζαμπέλης στους προηγούμενους Αντιδημάρχους, αν άρχισε να «διαδίδει» πχ. ότι βρήκε «δύο τσιγκέλια ή τρία πλακάκια λιγότερα στην τουαλέτα του Σφαγείου» από αυτά που έγραφε το τιμολόγιο και αυτό να είναι αιτία διασυρμού τους;

Ή πόση πικρία θα ένιωθε ο Δημήτρης αν εμείς, προσπαθώντας να σαμποτάρουμε  την προσπάθειά του, ψάχναμε να βρούμε τυχόν παρατυπίες;

Ο Γ’ Αντιδήμαρχος όμως, λειτούργησε με έναν υγιή τρόπο! Σεβάστηκε και διδάχθηκε από το παρελθόν, από το καλό αλλά και από το κακό παρελθόν  και προχωράει με σιγουριά στο παρόν και ελπίζουμε στο μέλλον!

Η λειτουργία της γραμμής των βοοειδών, η συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τη φετινή περίοδο του Πάσχα, να διατεθούν πάνω από 1.200 αμνοερίφια αλλά και ο αγώνας του για τη δημιουργία μικρής μονάδας μεταποίησης στο χώρο του Σφαγείου, με στόχο τη χονδρική πώληση του κρέατος, σε συνεργασία με τον Κτηνίατρο της Περιφέρειας και φίλο του νησιού μας κ. Γιώργο Ρώζο, είναι σημαντικές δράσεις που αξίζουν να τονιστούν και να αναδειχθούν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν αυτήν την προσπάθεια.

Advertisements