Το KAIPOUTHEOS.GR είμαστε εκτός των άλλων ένα καραβολατρικό site.Aγαπάμε όλα τα πλοία με ιδιαίτερη συμπάθεια στα πλοία που προσέγγιζαν,προσεγγίζουν και θα προσεγγίζουν στο μέλλον στο λιμάνι της Σίφνου.
Ποτέ δεν θα πούμε κακή κουβέντα για κανένα πλοίο,όλα έχουν τις καλές και κακές στιγμές τους,τα πλεονεκτήματα και μεινεκτήματα τους,τις αβαρίες τους κλπ.
Το τι σημαίνει πλοίο για το νησί το έχουμε ζήσει στο πετσί μας όλοι οι νησιώτες και ιδίως τα νησιά χωρίς αεροδρόμιο.
Είτε χειμώνας είναι είτε καλοκαίρι τα νησιά εξαρτώνται από τα πλοία.
Πόσες φορές δεν έχουμε ζήσει(και ανεβάσει σε βίντεο)τις ηρωικές προσπάθειες των καπετάνιων μας χειμώνα-καλοκαίρι στο επικίνδυνο και δύσκολο λιμάνι της Σίφνου και άλλων νησιών.Ο καπετάνιος όσα καλά και αν κάνει στην πρώτη στραβή ξεχνιούντε και τα”πλητρολόγια παίρνουν φωτιά”.όταν πρωτοξεκίνησε το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ κάποιοι έλεγαν δεν κάνει αυτό το πλοίο για χειμώνα,εχει κοντούς καταπέλτες,δεν θα μπορεί να δέσει με 6 μποφόρ κλπ.Η ιστορία και ο χρόνος(και ο εξαιρετικός καπετάν Μιχάλης Λυγνός)απέδειξαν στην πράξη ότι το πλοίο δεν έδεσε μόνο μια φορά στα 3 χρόνια,ένα βράδυ που πάνω στον μώλο δεν είχαν πάει ούτε οι τράκτορες από την φουρτούνα.
Πριν ένα περίπου μήνα ξεκίνησε το OLYMPUS τα δρομολόγια του για Σίφνο,Μήλο,Σαντορίνη και κάποιες ημέρες Θηρασιά Ανάφη.Όπως κάθε φορά άρχισαν οι συζητήσεις,ειναι παλιό το πλοίο,δεν θα μπορεί να δέσει,δεν θα πιάσει στη γραμμή,δεν το στηρίζει ο κόσμος,θα τα πάθει η Σίφνος σαν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ κλπ κλπ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ,ίσως πιάσει ίσως όχι,αλλά ας το αφήσουμε να δούμε.Ούτε με το ζόρι πρέπει να μπεί κάποιος μέσα,ούτε να ξεχάσουμε τις εταιρίες που εξυπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια.
Η δική μας άποψη είναι:
1.Το πλοίο τα πάει καλά,με καλή ταχύτητα και κάθε μέρα κερδίζει πόντους,το φετινό καλοκαίρι όλα δείχνουν ότι στην γραμμή χρειάζεται δεύτερο συμβατικό.Πολύ καλό για την Σίφνο το απευθείας Πειραιάς Σίφνος και αντίστροφα.
2.Το πλοίο πρέπει μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνει μέχρι Κρήτη.Αν δεν πάει αυτό ας συζητήσουν οι αρμόδιοι με άλλη εταιρία(π.χ. την SEAJETS να βάλει ταχύπλοο που να ενώνει Σίφνο Κρήτη).Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Μήλο,μόνο όφελος έχει με τις συνδέσεις της με Κρήτη.
3.Θα προτιμούσαμε(ίσως όμως η εταιρία ξέρει καλύτερα)το πλοίο να μην έρχεται σχεδόν τις ίδιες ημέρες με το ΣΟΛΩΜΟΣ και έτσι Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή έχουμε δύο πλοία με λίγη ώρα διαφορά ενώ Τρίτη Πέμπτη Σάββατο κανένα(αυτά βέβαια πιο πίσω θα αλλάξουν όταν ξεκινήσει τα καθημερινά το ΣΟΛΩΜΟΣ).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Όλα τα παραπάνω άποψη μας και μόνο και δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να συμφωνήσουν
Προς το παρών ας δούμε σε βίντεο και φωτογραφίες την άφιξη και αναχώρηση του πλοίου στην Μήλο που κατά την αναχώρηση του συναντήθηκε με το POWER JET :