Βρισκόμαστε στην πανέμρφη Μήλο στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΤΑ ΓΛΑΡΑΚΙΑ» του Μιχάλη Βαμβακάρη.
Στην αυλή του καταλύματος ο Μιχάλης ο Βαμβακάρης δημιουργεί έναν όμορφο χώρο με ξυλόφουρνο, ψησταριά, σούβλα για τους ενοίκους των δωματίων αλλά και για τις μακριές χειμωνιάτικες μέρες.
Είναι Πρόεδρος της ομάδας του Παμηλιακού,Chef και ιδιοκτήτης στο εστιατόριο «ΤΑ ΓΛΑΡΟΝΗΣΙΑ» στην Τρυπητή,(https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%B1-%CE%93%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1-278898259721961).
Ο Μιχάλης επίσης έχει catering και αναλαμβάνει γάμους και διάφορες εκδηλώσεις σε Μήλο και Κίμωλο.
Στον χώρο αυτό του καταλύματος του θα μας ετοιμάσει μία λαχταριστή ρεβιθάδα με Μηλέϊκο πελτέ.
Η Μήλος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο νησί.
Διαθέτει τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου.
Είναι νησί ηφαιστειογενές, όπως και η γειτονική Κίμωλος.
Το υπέδαφος της είναι τόσο πλούσιο σε ορυκτά και πετρώματα όσο λίγα νησιά στην Μεσόγειο.
Σήμερα τα Ορυχεία της Μήλου παραμένουν ενεργά και συμβάλλουν στην Εθνική Οικονομία.
Στο ξεχωριστό έδαφος του νησιού μεγαλώνουν τα προϊόντα της Μηλέϊκης Γης.
Ανάμεσά τους οι ντομάτες που δίνουν τον πελτέ του νησιού που χρησιμοποιείται αρκετά στην παραδοσιακή κουζίνα.
Οι ντομάτες λιάζονται στον ήλιο πριν μετατραπούν σε πελτέ που διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Μιχάλης ο Βαμβακάρης έχει βράσει για λίγο τα ρεβίθια με λίγο κρεμύδι και δάφνη.
Στη συνέχεια τα σουρώνει και τα αφήνει να στραγγίσουν.
Παίρνει δύο κουταλιές μηλέϊκο πελτέ και τις ανακατεύει με λίγο λάδι και νερό που περιέχει και ζωμό από βρασμένα λαχανικά.
Στα βρασμένα ρεβίθια θα ρίξει τον πελτέ με το λάδι και το νερό.
Θα προσθέσει χοντροκομμένο πράσο και κρεμύδι.
Επίσης, λαδι, αλάτι (κρατημένο γιατί ο πελτές είναι αλμυρός) και πιπέρι.
Τελευταία θα βάλει και νερό τόσο όσο να καλυφθούν τα ρεβύθια.
Στη συνέχεια θα τα βάλει στον ξυλόφουρνο και σε μιάμιση ώρα ένα γευστικότατο φαγητό θα είναι έτοιμο.
Δείτε το αναλυτικο βίντεο με την συνταγή και όλη την διαδικασία:
Η Μήλος κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον επισκέπτη.
Το τοπίο, οι παραλίες, οι ιδιαίτερες γεύσεις μαρτυρούν την ηφαιστειακή δημιουργία του νησιού.
Η Μήλος είναι ένα από τα νησιά του σύγχρονου ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου που ξεκινά από το Σουσάκι της Κορινθίας κσι φθάνει μέχρι την Νίσυρο.
Αλλά είναι και ένα νησί με πολλούς πιστούς φίλους και επισκέπτες που χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται και πληθύνονται.
Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη τον Βαμβακάρη.
Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, Καλές Δουλειές με πολλές γευστικές απολαύσεις στο εστιατόριο της Τρυπητής και στο κατάλυμά του.