Τα νέα μέτρα σήμερα περιμένουν με αγωνία οι πολίτες που είναι μπερδεμένοι από τις σιαρκείς αλλαγές. Μάλιστα η εστίαση, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι πάλι στην πρώτη γραμμή.

Η ΕΡΤ πριν λίγη ώρα ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για αλλαγές στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την εστίαση.

Συγκεκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση μόνο για εμβολιασμένους.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε μεικτούς χώρους για ανεμβολίαστους με τεστ και εμβολιασμένους και χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Μένει να δούμε αν αυτό θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση σήμερα ή τις επόμενες μέρες.

Όπως φαίνεται μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση είναι στο επίκεντρο, αλλά τα νέα μέτρα δεν είναι ακόμη γνωστά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με την εκτίναξη των κρουσμάτων και τη μετάλλαξη Δέλτα, έγινε γνωστό ότι έτοιμη και διαθέσιμη από τις 15 Ιουλίου θα είναι η εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID 19, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την εφαρμογή θα μπορεί να «κατεβάσει» εύκολα και απλά ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του καταστήματος για να μπορεί να ελέγχει τη γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο θα δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και κανένα άλλο στοιχείο.

Τα τρία χρώματα

Όταν ο καταστηματάρχης θα σαρώνει το πιστοποιητικό, αυτόματα η εφαρμογή θα δείχνει το χρώμα που αντιστοιχεί στην κάθε κατηγορία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα χρώματα είναι τρία και συγκεκριμένα:

Το πράσινο θα αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει

Το κίτρινο θα είναι τα τεστ

Το κόκκινο βγαίνει σε μη έγκυρα πιστοποιητικά

Κάθε κατάστημα εστίασης θα πρέπει να έχει δηλώσει αν θα δέχεται πράσινο και κίτρινο χρώμα, δηλαδή εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, ή και μη εμβολιασμένους.

www.ieidiseis.gr

Advertisements