Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της χώρας καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τους πολίτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν, στην πλειονότητά τους να είναι ενημερωμένοι για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν.

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας δήλωσε ότι «Καθημερινά περίπου 20.000 επιβάτες αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά με τον κόσμο να έχει ακούσει τις παραινέσεις μας και έρχεται νωρίτερα, ώστε να γίνουν και οι έλεγχοι».

Ωστόσο ο κ. Κοκκαλάς σημείωσε ότι «Καθημερινά περίπου 400 άτομα σε όλα τα λιμάνια της χώρας δεν επιβιβάζονται γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Συνολικά από την ημέρα που το Λιμενικό Σώμα ανέλαβε τη διαδικασία των ελέγχων, 4.600 επιβάτες δεν έχουν επιβιβαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες κατά την επιστροφή τους από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

www.liberal.gr

Advertisements