Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος με θέμα το σκάνδαλο χορήγησης πλαστών αρνητικών πιστοποιητικών εξέτασης covid 19 που δόθηκαν από το Νοσοκομείο Θήρας.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, τις τελευταίες μέρες, κατόπιν καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, ήλθε στη δημοσιότητα σκάνδαλο χορήγησης πλαστών αρνητικών πιστοποιητικών εξέτασης covid 19, ενδεχομένως από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η από 3/8 επιστολή γιατρού προς τη διοίκηση του νοσοκομείου που αναφέρει ότι ενώ τα χορηγηθέντα πιστοποιητικά φέρεται να έχουν το λογότυπο του Γ.Ν.Θ., στο αντίστοιχο μικροβιολογικό τμήμα δεν προκύπτει να έχουν εξεταστεί τα συγκεκριμένα άτομα.

Η θλιβερή αυτή είδηση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση για αυτή καθεαυτή τη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά δυσφημεί και το κύρος των εργαζομένων, προκάλεσε βεβαίως την παρέμβαση της Αρχής Διαφάνειας και φυσικά την άμεση διαταγή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από πλευράς της διοίκησης της ΑΕΜΥ.

Παρόλα αυτά, επειδή η καταγγελία του Σωματείου των εργαζομένων δεν μπορεί ούτε να μείνει αναπάντητη, ούτε να “κουκουλωθεί” στο όνομα της όποιας προστασίας του νοσοκομείου, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός,

Α) Η διοίκηση του νοσοκομείου, ενήργησε άμεσα προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης;

Β) Τα πορίσματα της Αρχής Διαφάνειας και τη ΕΔΕ, θα δοθούν στη δημοσιότητα έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν;

Β) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να χτυπηθούν εν τη γενέσει τους τα συγκεκριμένα φαινόμενα;

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός

 Δείτε εδώ την ερώτηση:

2021-09-09_Συρμαλένιος_Νοσοκομείο_Θήρας_πλαστές_βεβαιώσεις_εξέτασης_covid-19

Advertisements