Μια απίστευτη περιπέτεια περνάει ο νεαρός Αλέξανδρος από την Κρήτη, ο οποίος μετά από θρόμβωση κατά την πρώτη δόση του εμβολίου, οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για τη δεύτερη και δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης υπέστη δυο θρομβώσεις μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου και ενώ νοσηλεύτηκε για πάνω από ένα μήνα, δε μπορεί να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς οι απόψεις των γιατρών για δεύτερη δόση διίστανται.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Σταματιάδου, αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα που δίνει για rapid test και φάρμακα.

Στις 29 Απρίλιου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. 11 ημέρες μετά έπαθε θρόμβωση. Έκανε χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ και πέντε ημέρες αργότερα παρουσίασε δεύτερη θρόμβωση υπαίτια του εμβολίου. Έκανε δεύτερο χειρουργείο και συνολικά νοσηλεύτηκε 20 μέρες στο νοσοκομείο. Πήρε εξιτήριο αλλά νοσηλεύτηκε ακόμη μια φορά για 13 μέρες λόγω αιματοουρίας από τα αντιπηκτικά.

Έχει περάσει τόσος καιρός και οι αιματολόγοι μου απαγορεύουν να κάνω δεύτερη δόση από οποιοδήποτε εμβόλιο. Ωστόσο η επιτροπή του υπουργείου υγείας μου λέει ότι πρέπει να εμβολιαστώ, μου λένε να πάρω εγώ την ευθύνη να εμβολιαστώ!

«Υπάρχει ένα αλαλούμ, δεν έχει βγει κάποια άκρη μέχρι στιγμής και αναγκάζομαι να πληρώνω αντιπηκτικά και rapid tests για να πάω στη δουλειά μου. Συνολικό κόστος 300 ευρώ», αναφέρει ο νεαρός και προσθέτει ότι δε γίνεται να έχει πιστοποιητικό νόσησης γιατί δεν έχει νοσήσει, αλλά ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: www.apopsilive.gr

 

Advertisements