Ουρές σχηματίζονται τα Σαββατοκύριακα -κυρίως- στον Προμαχώνα από Έλληνες οδηγούς οι οποίοι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της τεράστιας αύξησης στην τιμή της βενζίνης φτάνουν μέχρι τη Βουλγαρία για να προμηθευτούν από εκεί καύσιμα, τα οποία είναι ιδιαίτερα φθηνά.

Οι Βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία για να ψωνίσουν, από καύσιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και άλλα.

Όπως οι ίδιοι λένε, στις γειτονικές χώρες βρίσκουν βενζίνη στην τιμή του 1,40 ή 1,30 ευρώ. Επίσης, ψωνίζουν τρόφιμα, ρούχα και αλκοολούχα ποτά, συνδυάζοντας μια βόλτα, αφού πληθωρισμός πλήττει και το καλάθι της νοικοκυράς στη χώρα μας.

Έρχεται μηχανισμός ελάφρυνσης μετά το άλμα στις τιμές – Ποιους θα αφορά

Παρέμβαση προκειμένου να περιοριστεί η υπέρμετρη επιβάρυνση από το κόστος των καυσίμων για τα ευάλωτα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκαν το Σάββατο για πρώτη φορά στο ζήτημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα που αφορούν τα καύσιμα, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

O υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για τη στήριξη -και σε αυτή την περίπτωση, όπως με τα ενεργειακά τιμολόγια- των αδυνάμων, δηλαδή των χαμηλών εισοδημάτων και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

www.briefingnews.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ