Λιγότερο από μήνας έμεινε μέχρι το Πάσχα 2022 και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών.

Γονείς, μαθητές και καθηγητές περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα που μετά από δύο χρόνια πανδημίας αναμένεται να είναι με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου 2022, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου 2022. Έτσι, η τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου.

Επομένως, τα σχολεία θα κλείσουν την τελευταία Παρασκευή δηλαδή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, στις 15 Απριλίου 2022. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους στις 2 Μαΐου 2022 (Δευτέρα), με τα μαθήματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων. Σημειώνουμε ότι η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει Κυριακή και συνήθως μεταφέρεται ο εορτασμός της, μία ημέρα μετά. Πιθανότατα, λοιπόν, φέτος (2022), η Πρωτομαγιά να εορταστεί τη Δευτέρα 2 Μάϊου, πράγμα που, αν ισχύσει, οι μαθητές θα παρατείνουν τις διακοπές τους για ακόμη μία ημέρα και τα σχολεία θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Μάϊου 2022.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετά την Κυριακή του Πάσχα
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου. Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, κάποιες φορές η γιορτή είναι σταθερή στις 23 Απριλίου, ωστόσο, επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν μπορεί να γιορταστεί πριν από την Ανάσταση του Χριστού. Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

www.neolaia.gr

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ