Έξω από κάθε αυτοκινητική λογική είναι η απόφαση του Hamad bin Hamdan Al Nahyan να εντάξει στη συλλογή του ένα όχημα-τέρας που μοιάζει έτοιμο να ισοπεδώσει όλα όσα βρεθούν στο διάβα του.

Αναμφίβολα, η θέα ενός Hummer Η1 δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι πελώριες διαστάσεις του, οι τεράστιοι τροχοί του, και μεγάλη απόσταση από το έδαφος το καθιστούν σε ένα όχημα – “τέρας” που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τετράτροχα, σαν… τη μύγα μέσα στο γάλα.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια κατηγορία ανθρώπων που στα μάτια της το εργοστασιακό Hummer H1 προβάλλει μικρό, μιας και αδυνατεί να ικανοποιήσει τα εκκεντρικά θέλω τους. Ανάμεσα σε αυτούς και ο δισεκατομμυριούχος Σεΐχης Hamad bin Hamdan Al Nahyan, ο οποίος σκορπά τα πλούτη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όντας γνωστός για την αγάπη του για τα αυτοκίνητα, με τη συλλογή του να περιλαμβάνει μερικά μοναδικά τετράτροχα δημιουργήματα.

Πριν λίγες μέρες, όμως, ο petrolhead σεϊχης… παραβίασε κάθε έννοια της αυτοκινητικής λογικής, τολμώντας να εντάξει στη συλλογή του ένα Hummer H1 με ύψος που φτάνει τα 6,6 μέτρα.

Σε πρώτη ανάγνωση, το ανάστημα του πανίσχυρου τετρακίνητου οχήματος μοιάζει… υποφερτό, αλλά οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προβάλλουν ένα όχημα-γίγαντα που μοιάζει έτοιμο να “ισοπεδώσει” οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του. Προσθέστε ότι το μήκος και το πλάτος του ανέρχονται σε 14 και έξι μέτρα αντίστοιχα.

Η τεράστια ρέπλικα έγινε πραγματικότητα, μετά από ειδική παραγγελία του Hamad bin Hamdan Al Nahyan, ενώ για την κίνησή της φροντίζουν τέσσερα diesel μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό.

Πέρα από την τρομακτική όψη του, εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό που μοιάζει με ένα πολυτελές σπίτι, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει τους έχοντες και κατέχοντες καλεσμένους φίλους του Σεΐχης Προσώρας, το σαλόνι μοιάζει άδειο, αλλά δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν τοποθετηθούν πανάκριβα έπιπλα, προσδίδοντας στο θηριώδες Hummer Η1 έναν ασυναγώνιστα χλιδάτο χαρακτήρα. Ήδη υπάρχει κουζίνα και μπάνιο, αλλά και οι εσωτερικές σκάλες για το “ανεβο-κατέβα” στα δύο πατώματα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σεΐχης “προκαλεί” με τις αυτοκινητικές επιλογές του, μιας και κατά το παρελθόν είχε αποκτήσει ένα Dodge Power Wagon, το οποίο ήταν 64 φορές μεγαλύτερο από την κανονική εκδοχή του pick-up.

Πηγή: www.carandmotor.gr

Advertisements