Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2025
6.3 C
Sifnos

Προχωράνε οι εργασίες στο υδατοδρόμιο Τήνου.Στην Πάτμο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του υδατοδρομίου

Η Τήνος έρχεται όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων, καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της στον εξωτερικό λιμένα του νησιού, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Seaplanes.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν βάλει «γερές βάσεις» αναφορικά με την κατασκευή των υδατοδρομίων τους, με το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων να διαμορφώνεται και να δομείται καθημερινά.

Στην Πάτμο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού, που αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής.

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες.

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν στον Άλιμο

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αλίμου, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκτός του υδατοδρομίου και υδάτινο πεδίο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο Άλιμος θα αποτελέσει το πρώτο υδατοδρόμιο της Αθήνας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται το σημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Για την εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών στο υδατοδρόμιο της Τήνου, αλλά και όλες τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους:

«Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, με τις πρόσφατες εγκαταστάσεις των χερσαίων υποδομών στην Τήνο, Πάτμο και την Σίφνο μας σκορπίζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία σε ένα παρόν που επισκιάζεται με τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το σχέδιο της Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο, συνεχίζει ακάθεκτο με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στη σεζόν!

Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών στα υδατοδρόμια που έχουμε αναλάβει, μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας».

Πηγή: www.metaforespress.gr

Top επιλογές της εβδομάδας

Σεισμός 5,2 και 5,1 πριν λίγο αισθητός και στη Σίφνο.Έγινε μεταξύ Σαντορίνης Αμοργού

Δύο νέες ισχυρές σεισμικές δόνήσεις πριν από λίγο. 5,2 Ρίχτερ στα 23,2χλμ νοτιοδυτικά από την Αμοργό Και 5,1 ριχτερ στα 21,8χλ νοτιοδυτικά από την Αμοργό Η δόνηση έγινε αρκετά αισθητή και στην Σίφνο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σίφνου

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης Βορειοανατολικά της Σίφνου σύμφωνα με το seismos.gr. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 9,1 χλμ ανατολικά της Σίφνου και το εστιακό βάθος στα 30,9 χλμ.

Πως υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κκ Άνθιμος την αποστολή με τον Προφήτη Ηλία από τη Σίφνο.Βίντεο

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ροδόπη και ο Έβρος δοκιμάστηκαν από μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη.Περισσότερα από 1.000.000 στρέμματα έγιναν στάχτη και στους δύο νομούς.Ήταν μία τραγωδία δίχως τέλος.Μεταξύ των αναρίθμητ...

Τροχαίο με εγκατάλειψη.Ακρωτηριάστηκε 25χρονος οδηγός μηχανής, διασωληνωμένος 18χρονος

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (03/02) στην οδό Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο, όταν οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο, αφήνοντας πίσω του δύο σοβαρά τραυματισμένους νέους. Το τροχαίο σημειώθη...
16,979ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,148ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
12,718ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες

spot_img